Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Μεγάλο πρόβλημα καθίζησης εδάφους στο κεντρικό δρόμο Σελλα - Κυπαρισσίας!

Εγκαταλελειμμένος εξακολουθεί να είναι ο  κεντρικός δρόμος Κυπαρισσίας – Σελλά με τα επικίνδυνα σημεία συνεχώς να αυξάνονται . Παρότι φθάσαμε στον Αύγουστο και η κίνηση στο δρόμο έχει αυξηθεί, δεν έχει γίνει ακόμα καμία παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται με την καθίζηση λίγο μετά το Σελλέικο ποτάμι στην δεύτερη στροφή προς το Σελλά ( ακριβώς πάνω από τον ιστορικό νερόμυλο των Αργυραίων). Κάτι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, κάτι η σαθρή δομή του εδάφους, κάτι η κακή κατασκευή της ασφάλτου είχαν ως  αποτέλεσμα να  προκαλέσουν  τη γη να υποχωρήσει. Η καθίζηση συνήθως συμβαίνει όταν μεγάλες ποσότητες υπόγειων υδάτων μετακινούνται από ορισμένα είδη πετρωμάτων, όπως τα λεπτόκοκκα ιζήματα .

 Όταν το νερό απομακρυνθεί από τα υποκείμενα πετρώματα, τότε το έδαφος υποχωρεί και πέφτει. Στο σημείο της καθίζησης  οι αρμόδιοι έχουν  φροντίσει να  υπάρχει  πρόχειρη σήμανση με κώνους, που σκοπό έχουν  να προειδοποιήσουν  τους διερχομένους, αλλά εκτιμάται ότι δεν αρκεί!!

Το μέγεθος της  καθίζησης στο συγκεκριμένο σημείο και  σε συνδυασμό  με την επικίνδυνη κλίση της  στροφής , έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει ιδιαίτερο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους επιβαίνοντες σε αυτά.  Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη  να ληφθούν άμεσα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές για να  αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα πριν γίνει κανένα ατύχημα!  

Η επικινδυνότητα  της συγκεκριμένης καθίζησης  απαιτεί να  συνταχθεί γεωτεχνική μελέτη ώστε να καθοριστεί το τι ακριβώς εργασίες πρέπει να γίνουν, και αυτές οι εργασίες να υλοποιηθούν -αν καταστεί δυνατόν- τη φετινή χρονιά με εργολαβία συντήρηση. Άτομα που μετακινούνται καθημερινά στο δρόμο  από και προς  Σελλά – τόσο από τα γύρω χωριά όσο και από την Κυπαρισσία θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και ειδικά τη νύχτα.  

( Το Sella blog News- Nemesis δεν γνωρίζει εάν έχουν γίνει ενέργειες αποκατάστασης, καθώς και  εάν υπάρχει  χρονοδιάγραμμα).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ! (ΜΕΡΟΣ Α)

Πνιγμένος από το παράπονο της εγκατάλειψης και θαμμένος μέσα στα αγριόχορτα και τα πεταμένα ξύλα στέκεται αγέρωχος αψηφώντας το χρόνο κα...