Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΣΕΛΛΑ

Το Σελλά, για όσους δε γνωρίζουν, χωρίζεται στην μέση από ένα ρέμα και εξαιτίας αυτού οι μόνιμοι κάτοικοι  αποκαλούν, ως περα -ρούγα την κάθε πλευρά του. Ακόμα και τώρα δεν το εχω καταλάβει αυτό, καθώς οι κάτοικοι στην πλευρά με την εκκλησία της Παναγίας,  αποκαλούν το απέναντι χωριό πέρα -ρούγα και αντίστροφα όσοι κατοικούν από την πλευρά που βρίσκεται η εκκλησία  Αγία Τριάδα, αποκαλούν και πάλι το απέναντι χωριό πέρα-ρούγα. Με λίγα λόγια εξαρτάται σε ποιο σημείο βρίσκεται κανεις έτσι ώστε να  το προσδιορίζει.
Στο εν λόγω ρέμα, το οποίο έχει δημιουργηθεί μετά από ένωση άλλων δύο ρεμάτων που έρχονται από τα βουνά και συγκεκριμένα  το ένα από τα καμάρια και το άλλο από τα Παπούλια, υπάρχει ένα ιστορικό πανέμορφο πέτρινο γεφύρι. Στην παρούσα χρονική στιγμή ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σελλαίων η Αγία Τριας, πραγματοποιεί έργα καλλωπισμού και στήριξης του περιβάλλοντα χώρου. Μια πετρόχτιστη μάντρα στο σοκάκι προς τα Παπούλια καθώς και καθαρισμός σε ολο το χώρο.

Εργασίες στο Σελέικο Γεφύρι 25 04 2014

Εργασίες στο Γεφύρι - χτίσιμο μάντρας προς τα Παπούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ_ ( ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Β ΜΕΡΟΣ )

H μεγάλη οικογένεια των Αργυραίων, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, στην περιοχή της Τριπύλης,   δεν ήταν και τόσο μεγάλη όσο εξε...