Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ!

Η εκλογές εν εξελίξει και στο Σελλά και όλα καλά, αλλά! Το Σελλά 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΛΛΑ
χωρίς το καφενείο, καθώς παραμένει ερμητικά κλειστό σχεδόν τρία χρόνια. Κατά την άποψη μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι   είναι λυπηρή και καταδικαστέα αυτή η κατάσταση.  Εκτιμάμε ότι  ενθεν κακείθεν ο τρόπος και οι λογικές πάνω στις οποίες βασίστηκαν διάφοροι χειρισμοί για τον εν λόγω  θέμα, ήταν κάκιστες. Και αυτό  το λέμε εκ του αποτελέσματος. Εάν οι χειρισμοί  ήταν προς την σωστή κατεύθυνση,  το καφενείο  νομοτελειακά θα ήταν ανοιχτό.  Και  γιατί τα λέμε αυτά?  Γιατί υπήρξε ενδιαφέρον από συμπατριώτες μας να το αναλάβουν  και να το αξιοποιήσουν το καφενείο. Δεν ήταν ότι δεν ήθελε κανείς να το αναλάβει. Επομένως υπήρξε αποτυχία να επιλυθεί το θέμα αποτελεσματικά  και τα όποια προσχώματα που ακούγονται και λέγονται, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το αποτέλεσμα για τον απλούστατο λόγο.
ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Και εάν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος , επιβεβαιώνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά! Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να μείνουμε στο τι έχει γίνει,  εάν και αυτό σε άλλο χρόνο, θα είχε πολύ ενδιαφέρον. Στην παρούσα χρονική στιγμή, μας ενδιαφέρει το μέλλον και κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε. Εκτιμάται  ότι σε πρώτη φάση όλοι μας πρέπει να κάνουμε ( Brainstorming- ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΙΔΕΩΝ), έτσι ώστε να βρούμε λύση μέσα από διαδραστική επικοινωνία. Και η λύση είναι μια να ανοίξει το καφενείο. Και να ανοίξει όχι με δεκανίκια  αλλά με προοπτικές, να είναι βιώσιμο και να στηρίξει την ροη στο χωριό, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία μέσω εξωστρέφειας. Το χωριό είναι μικρό και μόνο η εξωστρέφεια μπορεί να κάνει ένα καφενείο βιώσιμο.

Στο χωριό λείπει ο χτύπος της καθημερινότητας ( ME ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ),  αφού  τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι του, όσο και οι ετεροδημότες αλλά και οι περιστασιακοί  επισκέπτες, δεν έχουν ένα παραδοσιακό ελληνικό σημείο αναφοράς  TO ΚΑΦΕΝΕΙΟ” να ξαποστάσουν, να συζήτησιν , να πιουν ένα καφέ και να χαλαρώσουν.
Πολλές οι απόψεις και σε αυτές και η άποψη και προτάσεις του Sella Blog News- Νemesis σε επόμενη ανάρτηση.
Σήμερα φιλοξενούμε την άποψη ενός ενεργού και δυναμικού συμπατριώτη  μας , καθώς έχει διατελέσει  πρόεδρος στο χωριό αρκετά χρόνια παλαιότερα ( τέλη δεκαετίας  του 80  και 90). Η νεαρή ηλικία του Αθανάσιου Στρατικόπουλου στην προεδρία της κοινότητας Σελλά την εποχή εκείνη  ήταν ένα γεγονός το οποίο ξέφευγε από την καινοτομία και εισχωρούσε στο πεδίο της πρωτοπορίας, αφού αποτέλεσε ρηξικέλευθη τομή να εμπιστευτούν την κοινότητα σε ένα νέο και άπειρο συγχωριανό, αλλά πολλά υποσχόμενο. Ο Θανάσης τα κατάφερε εξαιρετικά και θεωρείτε πλέον για την  ιστορία του χωριού μας,  ένας επιτυχημένος και ιδιαίτερα αγαπητός πρόεδρος που διαχειρίστηκε τα κοινά αποτελεσματικά, προσφέροντας σημαντικές μελλοντικές υπεραξίες για το Σελλά.  
Η εμπειρία και η γνώση που έχει για τα τεκταινόμενα στο χωριό, δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα και στην μεταξύ μας συνάντηση την μέρα των εκλογών στο Σελλά, ο αγαπητός Θανάσης μου δήλωσε ότι: 
"ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ".
Σεβαστή άποψη,  αλλά όπως είπαμε!!!   το μότο  είναι ( Brainstorming- ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΙΔΕΩΝ), μπας και βρεθεί καμιά λυση.

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πανω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...