Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΓΕΝΗΣΕ...Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΖΕΙ ΟΛΟΥΣ!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΡΕΜΑΤΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Σύμφωνα με τον Πλάτωνα  (Πλάτων- πολιτεία )
οι άνθρωποι βρίσκονται δεσμώτες σε ένα σπήλαιο σκοτεινό,
 χωρίς να μπορούν  να κινηθούν και να ελευθερωθούν. 
Πίσω τους βρίσκεται μία φωτιά την οποία δε μπορούν να τη δούν κι ανάμεσα από αυτούς κι εκείνη περνάνε διάφορα πράγματα. 
Οι άνθρωποι λοιπόν βλέπουν μόνο τις σκιές αυτών των πραγμάτων χωρίς να μπορούν να γνωρίσουν τα αντικείμενα όπως είναι αλλά γνωρίζουν την ιδέα αυτών. Μερικοί όμως άνθρωποι καταφέρνουν να απελευθερωθούν και να βγούν από το σπήλαιο γνωρίζοντας το φώς και βλέποντας επιτέλους τα πράγματα όπως είναι. Αυτοί λοιπόν είναι οι σοφοί που πρέπει να φροντίσουν να απελευθερωθούν κι οι υπόλοιποι έχοντας επίγνωση της κατάστασης. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας παράλληλα, ως άνθρωπος μέσα από τις εμπειρίες που μου δίδαξε η ζωή, είμαι  βαθιά πεπεισμένος  ότι το όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση και η  δράση χωρίς το όραμα είναι ένας εφιάλτης.  Φίλοι μου,  η  καρδιά μας  είναι ελεύθερη... έχετε το θάρρος να την ακολουθήσετε....!

Στην τελευταία συνάντηση των φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού, γνώρισα εξαιρετικούς και βαθιά συνειδητοποιημένους αλλά και φιλοσοφημένους συμπατριώτες. Μεταξύ αυτών των αγαπητών συντοπιτών ,  γνώρισα έναν αλέγκρο, σκληροτράχηλο και εξαιρετικά οξυδερκή Μεσσήνιο, φίλο και μέλος του Ομίλου Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού.

Ο λόγος για τον κύριο Αθανάσιο Νικολόπουλο από την Ρεματιά Μεσσηνίας!!

Ο αγαπητός Θανάσης  έκανε ιδιαίτερη εντύπωση για όλα τα παραπάνω, δίνοντας παράλληλα  το  στίγμα του νοήματος στην προσπάθεια ανάδειξης και ανάπτυξης του Αρκαδικού Ποταμού. Χαρακτηριστικά αναφέρει με την  ευθύτητα λόγου που τον διακρίνει,  ότι παρότι δε κατάγεται από την περιοχή Τριπύλης , συμμετέχει ολόψυχα γιατί όπως λέει εμφαντικά <<έχω αρρώστια>> με την φύση. Τονίζει τις δυσκολίες αλλά είναι αυτό το στοιχείο που του δίνει ευχαρίστηση. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πρέπει να  αγαπάμε την φύση και να την σέβονται παράλληλα με σας και τα παιδιά! Έχει περπατήσει το ποτάμι από το σημείο του τεχνικού φράγματος( λιμνοδεξαμενή -περιοχή Σελλά-Ραυτόπουλο)  μέχρι το πάρκο (περιοχή Σελλά-Δάρα), ενώ δεν παραλείπει να μας πει ότι από μικρός ερχόταν στο ποτάμι για  ψάρεμα. Τελος προσκαλεί όλο τον κόσμο να έρθει να επισκευτεί το ποτάμι και δηλώνει σιγουριά  για την απεριόριστη αγάπη που θα νιώσουν!

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του κυρίου Νικολόπουλου από την Ρεματιά!

Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πάνω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  )
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...