Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΛΑΜΑΝΔΡΗΣ : ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !

Θεόδωρος Τσαλαμανδρης ένας άνθρωπος με ενεργό δράση στα τεκταινόμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Τριπύλης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΛΑΜΑΝΔΡΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Τ.Α.

Σε κάθε εξωτερικό περιβάλλον αναπτύσσονται  δυναμικοί παράγοντες  (παράγοντες εκτός της διοίκησης που ασκείται) ,  οικονομικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί, τεχνολογικοί και οι οποίοι  επιδρούν  στην ασκούμενη διοίκηση. Αυτοί οι παράγοντας έχουν μεγάλη σημασία για την μορφή που παίρνει η οποιαδήποτε μορφή άσκησης διοίκησης στο σύστημα, γιατί επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων. Το εσωτερικό περιβάλλον αποτελείται από εκείνους τους πόρους που υπάρχουν μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και είναι διαθέσιμο στην παραγωγική διαδικασία. Αυτοί οι πόροι είναι ανθρώπινοι, οικονομικοί, φυσικοί και τεχνολογικοί. Αν και οι πόροι ηχούν όμοια με τους όρους του εξωτερικού περιβάλλοντος, μπορεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των πόρων μέσα στο γενικό περιβάλλον και ειδικότερα μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Το μοντέλο ανοιχτών συστημάτων ( όπως αυτό που επιχειρήθηκε με το σχέδιο Καποδίστριας και τώρα Καλλικράτης), αποτελείται μεταξύ άλλων  από συντελεστές παραγωγής,   και την διαδικασία μεταποίησης  στην παραγωγή. Πρόκειται για δυναμική άποψη στην τοπική αυτοδιοίκηση και των σχέσεων της με το περιβάλλον της. Η διαδικασία μεταποίησης θεωρείται διαδικασία προστιθέμενης αξίας αν και η αξία παραγωγής είναι μεγαλύτερη από την αξία των συντελεστών παραγωγής. Ωστόσο είναι ένα οικονομικό χαρακτηριστικό που καλούνται πλέον να διαχειριστούν αποτελεσματικά οι άνθρωποι που ασχολούνται με την διοίκηση στα κοινά σε αντίθεση με το παρελθόν που τα στοιχεία αυτά είχαν πολύ μικρή η και καθόλου σημασία.  Ως εκ τούτου εάν ξεπεράσουμε τις τοπικιστικές διενέξεις και αντιπαραθέσεις το σύστημα άσκησης διοίκησης στην τοπική αυτοδιοίκησης μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς και είναι αρκετά δύσκολο σε αυτό το μεταβατικό στάδιο να το προσδιορίσεις. Ένα είναι σίγουρο, ότι πλέον στον εγγυς μέλλον  θα προσομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την άσκηση management σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κυριος Τσαλαμανδρής διετέλεσε πρόεδρος στην Καποδιστριακή κοινότητα Τριπύλης όταν αυτά τα χαρακτηριστικά άρχισαν να παίρνουν μορφή και να εξελίσσονται. Εξαιρετικά δυναμικός αλλά  και μεθοδικός  ο τέως πρόεδρος της κοινότητας Τριπύλης  ( Καποδιστριακή κοινότητα ) τα κατάφερε εξαιρετικά. Ως εκ τούτου πλέον είναι  νεοεκλεγμένος Σύμβουλος στον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας. Ο Κυριος Τσαλαμανδρής έχοντας διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Τριπύλης σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο αντιμετωπίζοντας τον πυρήνα της τοπικιστικής εσωστρέφειας, καθότι ήταν τα πρώτα χρόνια της διευρυμένης κοινότητας και οι  τοπικές κοινωνίες, ήταν έντονα προσκολλημένες σε αντιλήψεις, νοοτροπίες, χρόνιες κουλτούρες που εστίαζαν  στην λογική -  εμείς και οι άλλοι κάτω από εμάς η πέρα από εμάς, αντιμετώπισε ένα εξαιρετικά καυστικό περιβάλλον με έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά κατάφερε να συγκεράσει, να συνθέσει και να κρατήσει ισορροπίες, εν μέσω έντονων προστριβών και αντεγκλήσεων.  
Ο  Θεόδωρος Τσαλαμανδρής κατάγεται  από το Δαρα Τριπύλης και δεν παραλείπει να  συμμετάσχει ενεργά ως απλό μέλος αυτή την φορά στις εθελοντικές προσπάθειες ανάπτυξης του Αρκαδικού Ποταμού από τον Όμιλο φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού. Συγκεκριμένα στην τελευταία διάνοιξη νέου μονοπατιού  που είχε να κάνει με την παλιά διαδρομή του νεράβλακου στον Νερόμυλο των Αργυροπουλαίων.  Ο κύριος Τσαλαμανδρής ειχε ένα λόγο παραπάνω να συμμετάσχει σε αυτό το project, αφού είναι απόγονος της μεγάλης οικογένειας των Αργυροπουλαιών (κατά το ήμισυ καταγωγης Σελλά)  και αισθάνθηκε ιδιαίτερη χαρά όπως μας δήλωσε να βάλει ένα λιθαράκι ανάδειξης του μονοπατιού που  ο παππούς του Βασίλης ( Γκόκος), χάραξε πολλά χρόνια πριν! Η αείμνηστη μητέρα του κυρίου Τσαλαμανδή ( Σταυρούλα) και αγαπητή μου θεία, ήταν μία από τις τρείς θυγατέρες του αείμνηστου  Βασίλειου Αργυρόπουλου από το Σελλά (Γκόκος- ιδιοκτήτη του νερόμυλου και διακριμένου εύζωνα στο Μπιζάνι).  Ο κύριος Τσαλαμανδρής εμπνέεται από το όραμα του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού και ως λάτρης της φύσης  μας έδωσε το δικό του στίγμα που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.
 Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πάνω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...