Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΣΤΗΝ “ZOYΓΚΛΑ” TOY ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 15/06/2014, η εθελοντική εργασία από τους φίλους του Ομίλου Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού, που είχε σχεδιάσει και εκτέλεσε με επιτυχία ο πρόεδρος του Ομίλου Τάκης Αδαμόπουλος. Η εν λόγω προσπάθεια αφορούσε  αυτή την φορά την διάνοιξη  δευτέρου κατά σειρά  μονοπατιού,(ανατολικά του πάρκου). Συγκεκριμένα επιλέχθηκε στρατηγικά να αναδειχτεί το νερόλακκο του υφιστάμενου νερόμυλου των Αργυραίων, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από το πάρκο , θυμίζοντας με την επιβλητική του παρουσία το μέγεθος και την σημασία ανάδειξης της εν λόγω περιοχής.


Οι εργασίες ξεκίνησαν από δυτικά του νερόμυλου και με οδηγό το παλιό νερόλακκο, οι εθελοντές φίλοι του Ομίλου, χωρισμένοι σε τρεις φοβερές σε επιδόσεις ομάδες από το πρωί της Κυριακής ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ από τα κλαδιά, σκίντα, και χόρτα το παλιό μονοπάτι , με καταπληκτική καρτερικότητα, εργατικότητα και κυρίως σεβόμενοι το περιβάλλον, καθώς δεν πείραξαν κανένα δέντρο του δάσους. Είναι κατανοητές οι αντικειμενικές δυσκολίες του εν λόγου σχεδιασμού από τον καθένα μας, αφού το αυλάκι έχει πάνω από σαράντα χρόνια σταματήσει να λειτουργεί και ως εκ τούτου τόσο η βλάστηση όσο και κατολισθήσεις από τις χειμερινές νεροποντές, είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε όποιον ήθελε να το περπατήσει. Η πρώτη ομάδα κρούσης αποτελειτο από τρεις Σελλαίους τον νέο πάρεδρο Παναγιώτη Ντέντε, και τα δύο «πάντσερ»,  του χωριού μου αλλά και  αγαπημένους φίλους , Γεώργιο Γυφτόπουλο και  Θανάση Αργυρόπουλο (Ματσούκα), οι οποίοι χάραζαν την διαδρομή στους υπόλοιπους.

Η δεύτερη ομάδα αποτελείτο από πολλούς αξιόλογους και καταπληκτικούς συμπατριώτες μας από τις γύρω περιοχές της Τριφυλίας, της Τρυπίλης, και του Σελλά. Η Τρίτη ομάδα είχε


αναλάβει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο που αφορούσε τον καθαρισμό της δυτικής πλευρά του νερόμυλου, με τον Τάκη Φωτεινόπουλο από το απέναντι χωριό Δάρα να  έχει αναλάβει την υλοποίηση του.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περπατώντας σήμερα το πανέμορφο νέο μονοπάτι, εκτιμώ ότι έχει μήκος 600 μέτρα , ίσως και περισσότερο. Η αισθηση που νιωθεις ειναι απεριγραπτη, καθώς απο την μια εχεις την ζουκλα της περιοχής και απο άλλη τον Αρκαδικό Ποταμό να κυλαει ηρεμα αλλα και να  σου θυμίζει τη ρήσει του Ηράκλειτου...
...Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν...
" Ο Ηράκλειτος, πιστός στο «τα πάντα ρει» υπενθύμιζε ότι «δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στον ίδιο ποταμό» επειδή ανά πάσα στιγμή ο ποταμός αλλάζει, οπότε ποτέ δεν είναι ο ίδιος ποταμός "
 
Στην υποστήριξη των εθελοντών φίλων, βρίσκονταν οι σύζυγοι τους που είχαν φροντίσει,
για την γίδα βραστή, την γουρουνόπουλα, τις σαλάτες, το νερό, τα ψωμιά τα εδέσματα με σπιτικές νόστιμες χορτόπιτες, αλλά και κεράσματα με γλυκά από την Κυπαρίσσια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση σήμερα ήταν η αγάπη για την φύση, η ομαδικότητα, και κυρίως οι συμμετέχοντες είχαν υιοθετημένο συνειδητά  έμπνευση και  όραμα σε αυτό εκτελούσαν.  Από διαφορετικές τοπικές περιοχές, άνθρωποι καταξιωμένοι στην προσωπική τους ζωή, έχουν δημιουργήσει μια ενιαία κουλτούρα  και μέσω διαδραστικής και έντονης καμιά φορά εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων, συνθέτουν ένα δυναμικό παζλ, που ξεδιπλώνει τις δεξιότητες τόσο στην υλοποίηση όσο και στον σχεδιασμό της ένταξης στις προτεραιότητες από την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να πετύχουν την ανάδειξη της σημασίας τόσο του φυσικού κάλους της περιοχής όσο και του Αρκαδικού ποταμού γα την Τριφυλία και την Μεσσηνία γενικότερα.

Τέλος να επισημάνω ότι η παρουσία του κυρίου Χριστόπουλου, από το χωριό Δάρα που έχει δωρίσει το χωράφι που εγκαταστάθηκε το πάρκο, ήταν ιδιαίτερης και βαρύνουσας
σημασίας. Προσωπικά νιώθω έναν θαυμασμό για τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι άνθρωποι, που χωρίς καμία ιδιοτέλεια, ξεπερνάνε το εγώ και γίνονται οχήματα για την υλοποίηση οραμάτων και ιδεών. Αξίζει συγχαρητήρια  για τους ανθρώπους  αυτούς που έχουν την δύναμη και το πνεύμα να παραχωρούν κάποιο περιουσιακό στοιχείο, για  ένα συλλογικό σκοπό, σε αντίθεση με πολλούς συνανθρώπους μας που μπορεί  να δημιουργήσουν  θέματα για την κυριότητα  και μιας πέτρας!!!

Στις επόμενες ημέρες θα ανεβάσουμε πολλά ενδιαφέροντα βίντεο και συνεντεύξεις από την σημερινή μέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...