Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΦΡΑΓΜΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ!

Ο Όμιλος Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού Ποταμού μας απόστειλε όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος του, τη ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΠΥΛΙΑΣ του ΔΗΜ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ του έτους 1976.







Διαπιστώσεις μας από την έκθεση:
§  Με τις υπ. Αριθ. ΥΕΒ 24478/2203/959/2-5-61 και ΥΕΒ 24479/2204/960/2-5-61 ανατέθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας στο παραπάνω μελετητή η σύνταξη προκαταρτικής έκθεσης για έξι χείμαρρους και ρέματα της Τριφυλίας και της Πυλίας, Αρκαδικό, Λαγκούβαρδο, Φιλιατρινό κ.λπ.
 
ΦΡΑΓΜΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ
Στη σελίδα 5 της έκθεσης του μελετητή, σημειώνεται ότι τα πέντε από τα έξι ρέματα της περιοχής δεν έχουν αξιόλογες λεκάνες απορροής, ούτε μεγάλες διαδρομές. Μικρά εξαίρεση αποτελεί ο χείμαρρος ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.
 
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τη θέση του φράγματος ο μελετητής τη τοποθετεί στο σχιστήριο μαρμάρων του κ. Αρκουδέα και για αυτό κάνει αναφορά στη μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής Κυπαρισσίας-Κοπανάκι.
 
Γεννάται λοιπόν το 1ο ερώτημα:

Γιατί οι πολιτικοί και οι δημοτικοί ταγοί δεν υπόδειξαν στο μελετητή τη λεκάνη απορροής της Τριπύλης (69.970 στρέμματα) που το ανάγλυφο της επιβάλλει όλα τα νερά να περνούν από τη θέση ΠΟΡΤΕΣ στο Κρίτσι.
Το δεύτερο ερώτημα που γεννάται:
Γιατί επιλέγεις μελετητικά να χτίσεις ένα φράγμα σε υψόμετρο 50μ. και όχι σε 250μ.
Το τρίτο ερώτημα που γεννάται σύμφωνα με την έκθεση:
 
Γιατί επιλέγεις μελετητικά να αρδεύσεις 39.400 στρέμματα με βαρύτητα και 15000 δια τριών αντλιοστασίων όταν έχεις τη δυνατότητα να αρδεύσεις πολύ περισσότερα από 54.400 στρέμματα με βαρύτητα επιλέγοντας τη λεκάνη της Τριπύλης.
Με βάση τις υδρομετρήσεις, τότε το φράγμα του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ήτο αποδέκτης 53,4 εκ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως και το φράγμα στο Φιλιατρινό ποτάμι 13,7 εκ. μ3  νερού με δυνατότητα  να αρδεύσει έκταση 14.200 στρεμμάτων.

Κόστος κατασκευής φράγματος Αρκαδικού 61.350.000 δρχ. χωρίς το κόστος των συμπληρωματικών έργων και των απαλλοτριώσεων με μέγιστο ύψος 72μ.
Φιλιατρινό Φράγμα: Έργο πνοής για την περιοχή!
Τα παραπάνω στοιχεία τα παραθέσαμε για να δείξουμε τη χαοτική διαφορά, μεταξύ του υλοποιούμενου και του ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ και όχι γιατί έχουμε πικρία με τον κόσμο των Φιλιατρών. Αντίθετα τους παραδεχόμαστε, τους χειροκροτούμε μαζί με ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, που υλοποιούν το φράγμα.
 
Οι δημοτικοί και κοινοτικοί ταγοί, πρέπει να αισθάνονται ενοχές για αυτή τους την αδιαφορία αλλά και την έλλειψη οράματος. Κάποτε βέβαια οι συνθήκες λειψυδρίας θα επιβάλλουν τη δημιουργία του φράγματος στη Τριπύλη και δε θα έχει καμία σχέση τότε το όνομα Σελέϊκο Ποτάμι ή Αρκαδικός Ποταμός!!!
 
 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΝΑΦΕΡETΑΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...