Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ!


H επιχειρηματολογία σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε  αναφορικά με την επιβολή της  εφαρμοζόμενης νομοθεσίας από τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Τσαλαμανδρή, την εποχή εκείνη, (αποκλειστικά και μόνο),εκτιμώ ότι δεν ευσταθεί.  Η ορθότητα και ο σύννομος τρόπος που επιβάλει η πολιτεία για την εφαρμογή,  έστω και εάν είναι τόσο  μικρή επιχείρηση, δεν μπορεί  να μεταλλάσσεται σε τροχοπέδη και δικαιολογία κατά το δοκούν, στον άνθρωπο που είναι υποχρεωμένος να την επιβάλει!  Είναι αυτονόητο ότι το κράτος απαιτεί την επιβολή του νομικού πλαισίου από τα αρμόδια όργανα της εκάστοτε αρχής ( στην παρούσα φάση τον πρόεδρο της κοινότητας), έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και σύννομη λειτουργία των παραδοσιακών καφενείων. Επομένως είναι αδιανόητο να  αναγάγουμε το θεσμικό παράγοντα που  έχει την ευθύνη υλοποίησης , ως αιτία για το λουκέτο . 
Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε, ο θεσμικός παράγοντας στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να ευθύνεται σε καμία περίπτωση  για το αποτέλεσμα (εάν εννοείται ότι επέβαλε να εφαρμοσθούν τα δέοντα που ορίζει το κράτος).  Εκτιμώ ότι βάσει  του πλαισίου που οριοθετεί η πολιτεία,  θα πρέπει να προσαρμόζουμε πλέον  την επιχειρηματικότητα και να βρίσκουμε την επιχειρηματική στρατηγική που θα κάνει βιώσιμες τις μελλοντικές επιχειρηματικές ιδέες, μικρές ή μεγάλες!  
Το ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
BLOG NEWS,  σύντομα θα δημοσιεύσει την δική του άποψη που ενδεχομένως να αποτελέσει ένα πιθανό οδηγό για την μελλοντική  προοπτική  στο εν λόγω θέμα,  καθώς πιστεύουμε  ότι μπορεί εν δυνάμει και υπό συνθήκες να προκύψει μια λύση για το καφενείο.
Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω σε πρώτη φάση,  ότι το πρόβλημα της εφαρμογής της νομοθεσίας ( ταμειακή μηχανή, υγειονομικές απαιτήσεις, μελέτες πυροπροστασίας για σχετικές άδειες, εφορία κλπ.),  προέκυψε και το έθεσε η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ως απαραίτητο, πλέον, κανόνα στη λειτουργία των παραδοσιακών  καφενείων, και όπως είναι φυσικό και αυτονόητο ισχύει για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα ( χρόνιες παθογένειες που το κράτος την τελευταία δεκαετία προσπαθεί να διορθώσει). 
Από την σχετική έρευνα που έχουμε
 πραγματοποιήσει  προκύπτει ότι δημιούργησε τεράστια προβλήματα λειτουργίας  όχι μόνο στο Σελλά, αλλά σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλά από  τα εν λόγω καφενεία, λειτουργούσαν σε απλά ελληνικά  ανεξέλεγκτα!
(Διαβάστε ενδεικτικά δηλώσεις ιδιοκτητών καφενείων από  την εφημερίδα Ελευθερία http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/27823-louketo-kafeneiwn-mikrwn-xwriwn)
Εκτιμάται λοιπόν ότι  η απαίτηση για την ορθή λειτουργία  από τον πρόεδρο της τότε κοινότητας (Τσαλαμανδρή) είναι ορθή  και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για το κλείσιμο του καφενείου!  Εκτός και εάν εννοείται  ότι  μονοδιάστατα επιβλήθηκε το γράμμα του νόμου στο καφενείο του Σελλά, (που ως όφειλε να πράξει), σε αντίθεση με τα άλλα χωριά της Τριπύλης που όφειλε να πράξει το ίδιο, εάν  και εφόσον δεν είχε γίνει! Ωστόσο εάν αυτό ισχύει, εμπίπτει σε ένα τελείως  διαφορετικό θέμα  και όχι  ως μια από τις αιτίες που οδήγησε στο λουκέτο!  


Mπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο Live Stream πάνω δεξιά του Blog,  με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...