Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ ( ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΣΕΛΛΕΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 10-08-2014

Είναι στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες  στο μυαλό μας. Είναι αυτές οι στιγμές που όταν τις βιώνουμε διαπερνούν σε βάθος τις ανθρώπινες αισθήσεις και μένουν χαραγμένες για πάντα στο συνειδητό αλλά και στο υποσυνείδητο. Τέτοιες είναι οι στιγμές που νιώσαμε στην εκδήλωση που οργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία στις 10-08-2014, ο Όμιλος Φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού, με αφετηρία το πάρκο που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Τριπύλης και συγκεκριμένα στο σημείο που αναφέρεται με το τοπωνύμιο ( Σελλεικο- μεταξύ Δάρα και Σελλά) και απέναντι από το ιστορικό νερόμυλο της οικογένειας Αργυροπουλαίων. Η εν λόγω πεζοπορία αφορούσε την διάβαση του νέου μονοπατιού, που έχει ανοιχτεί ακριβώς επάνω στο παλιό νεράυλακο του ιστορικού Νερόμυλου και το οποίο καταλήγει στην λεγόμενη "Δέση" ( σημείο στο οποίο πραγματοποιείτο μερική εκτροπή του ποταμού), για να φτάνει το νερό στην κρέμαση του μύλου, ή οποία αποτελούσε την βάση στην παραγωγή υδροκίνησης. 
Η πεζοπορία ολοκληρώθηκε με τις εξής επιλογές :
1. Επιστροφή στο πάρκο και πάλι μέσω του μονοπατιού.
2. Επιστροφή στο πάρκο, μέσα από το ποτάμι.

Ως εκ τούτου,  αρκετοί συμμετέχοντες για διάφορους λόγους πχ. ηλικίας κ.α., επέλεψαν τον δρόμο της επιστροφής και πάλι από το μονοπάτι, αλλά οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, επιλέξαμε την extreme επιστροφή, μέσα από το ποτάμι. 
Ένα είναι σίγουρο,  τόσο το μονοπάτι που σε κάποια σημεία νόμιζες ότι περνάς μέσα από ζούγκλα, καθώς χανόταν  ήλιος και φως, όσο και η διαδρομή μέσα από το ποτάμι με τις όμορφες και προκλητικές δυσκολίες, ήταν κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο από πλευράς αισθήσεων και εμπειρίας. 
Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να απολαύσατε στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι ψυχικής και σωματικής ανάτασης που μας χάρισε ο Όμιλος Φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού και το ποτάμι με τις ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές! 

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...