Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ!


Σελλά 28η Οκτωβρίου 2014
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  αλλά και σεμνότητα το ΣΕΛΛΑ γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η λειτουργία και η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, αποτέλεσε το επίκεντρο της εθνικής εορταστικής εκδήλωσης για το χωριό.  Στην  εν λόγω εορταστική εκδήλωση του ΣΕΛΛΑ,  την τοπική αυτοδιοίκηση  εκπροσώπησε,  αλλά και πρωτοστάτησε για την ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή αυτής, όπως αντιλαμβάνεστε,  ο νέος πάρεδρος  Παναγιώτης Ντέντες. Ο   πάρεδρος τόσο στην ομιλία όσο και στις τετ τα τετ συνομιλίες με τους συγχωριανούς,  επεσήμανε την ανάγκη για σύμπνοια, ομαδικότητα, ομόνοια και συνεργασία, τόσο από τους κατοίκους  στο χωριό όσο και τους συμπατριώτες της ευρύτερης περιοχή της Τριπύλης, έτσι ώστε να υπάρξουν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη του χωριού και της περιοχής Τριπύλης γενικότερα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονική συγκυρία για την χώρα και τον τόπο. 
Συγκεκριμένα, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την θεία λειτουργία στην παρακείμενη κεντρική εκκλησία του ΣΕΛΛΑ, την Αγία Τριάδα, όπου πρωτοστάτησε  ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων της  Ιεράς Μονής  Κατσιμικάδας (περιοχή Μουριαταδας Τριφυλίας). Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας,  τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση  στο Ηρώο του Χωριού που βρίσκεται στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού σχολείου, καθώς  πέραν τούτου, παραδοσιακά κατατίθεται στεφάνι από τους εκάστοτε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του χωριού. Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, οι νέοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Παναγιώτης Ντέντες (Πάρεδρος) και  Θεόδωρος Τσαλαμανδρής (Δημοτικός Σύμβουλος), κατέθεσαν αμφότεροι στεφάνι στο εν λόγω μνημείο του χωριού! Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την <<Δεξίωση>> που παρέθεσε ο νέος Πάρεδρος στους συμμετέχοντες του εν λόγω εθνικού εορτασμού.
Παναγιώτης Ντέντες-Πάρεδρος Σελλά
Θεόδωρος Τσαλαμανδρής- Σύμβουλος ΤΑ
Την Δημοτική Αρχή,   εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριπύλης Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.  Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει από την θεσμική θέση του Δημοτικού Συμβούλου για το ΣΕΛΛΑ. Εξάλλου θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο κύριος Τσαλαμανδρής είναι κατά το ήμισυ (από την πλευρά της μητέρας του) Σελλαίος. Ως εκ  τούτου, το  συναισθηματικό δέσιμο με το χωριό είναι διαχρονικό και μεγάλο! Να επισημάνουμε ότι στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε σύσσωμο το χωριό.

Όπως ήδη προαναφέραμε, ο πάρεδρος κύριος Ντέντες, με αφορμή τη λήψη των νέων καθηκόντων του, αλλά και της εθνικής επετείου, άδραξε της ευκαιρίας και   παρέθεσε σε όλους τους συμμετέχοντες μια μικρή <<δεξίωση>>, στο χώρο των γραφείων που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να τιμήσει  τόσο τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση,  όσο και τη συγκεκριμένη ημέρα της εθνικής εορτής.    H ανταπόκριση από τους μόνιμους κατοίκους, υπήρξε ομολογουμένως κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. 

 
 
 
 

Καλιόπη Γαραντιώτη,Μαρία Παναγοπούλου
Ευσταθία ( Σταθιό) Γαραντζιώτη,Ντίνα Γυφτοπούλου
Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι, απαγγελθει δια στόματος ο εθνικός ύμνος,  δύο φορές μάλιστα , από τους  παρευρισκόμενους στην εκδήλωση! Επίσης,  αξίζουν συγχαρητήρια στις γυναίκες του χωριού που επιμεληθήκαν  φαγητά και εδέσματα  της εκδήλωσης με πίτες και ψητά κλπ , της  Κανέλλα Αργυροπούλου- (πρώην υποψήφια Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του κυρίου Κατσίβελα- νυν Δημάρχου Τριφυλίας), καθώς και των κυριών Φωτεινής Τζαβέλα και Φωτούλας Παναγιωτοπούλου ( Λουμουτσέα). Επίσης να συγχαρούμε και την κυρία Βάσω Τζώρτζη για την ευγενή προσφορά της κατασκευής δυο στεφανιών που κατέθεσαν ο πάρεδρος Παναγιώτης Ντέντες και Θεόδωρος Τσαλαμνδρης.  Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική,  καθώς από την μια είχαμε την  καθολική συμμέτοχή των Σελλαίων με κύριο χαρακτηριστικό την ομοψυχία και αγάπη και από την  άλλη η ατμόσφυρα εμπλουτίστηκε  από τα μουσικά ακούσματα  των γνωστών ιστορικών τραγουδιών της κας  Βεμπου, δημιουργώντας έτσι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, πλήρη εναρμονισμένη με το σκοπό της εκδήλωσης.
 
Δημήτριος Παναγόπουλος & Βασίλης Γαραντζιώτης
Κλείνοντας,  θα θέλαμε να συγχαρούμε τον εμπνευστή και σχεδιαστή της εν λόγω εκδήλωσης Παναγιώτη Ντέντε (πάρεδρο-Σελλα), αλλά και όλους όσους βοήθησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, αλλά κυρίως όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να αποτίνουν φόρο τιμής στους πεσόντες  του έπους του 40 . Να μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η απόδοση τιμής αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα και τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας που γέννησε ο ελληνισμός.







 
Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Σελλά το γεγονός ότι  η θεία λειτουργία, και  η επιμνημόσυνη δέηση,  ετελέσθη από τον Ιερομόναχο Σπυρίδων Πέρρα, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κατσιμικάδας, συνεπικουρούμενος των ιερών καθηκόντων ,  από δύο εκ βαθέως ψυχής ψάλτες και συντοπίτες των κυρίων Κωνσταντίνου Αργυροπούλου και Μαντζώρου,  από την Ροδιά (Λεντεκάδα) Τριπύλης.    Να θυμίσουμε ότι από το 1996 έως σήμερα στη Μονή Κατσιμικάδας,  υπηρετεί ο δραστήριος και εργατικός Ιερομόναχος Σπυρίδων Πέρρας, ο οποίος με το περίσσιο του ζήλο έδωσε ζωή και χρώμα στη  Μονή. Τέλος, να επισημάνουμε ότι το μοναστήρι της Παναγιάς Κατσιμικάδας ανήκει στο χωριό Μουριατάδα του Δήμου Τριφυλίας χτισμένο στο βουνό Αιγάλεω ή Ψυχρό σε υψόμετρο 650μ. έχει θέα το Ιόνιο πέλαγος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...