Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ( ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ) : " OI ΝΕΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ "

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
(Η ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ)
Η θεσμική συμμετοχή του κυρίου Γεώργιου Μανωλόπουλου, νέου παρέδρου  στο  Ραπτόπουλο,  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στις 10 Αυγούστου στον Αρκαδικό ποταμό  (περιοχή  Σελλά-Δάρα),   αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και χαρά για όλους εμάς,  που στηρίζουμε την  σύγκλιση και την εξωστρέφεια στην περιοχή των χωριών που αποτελούν την Τριπύλη Τριφυλίας.  Μας έκανε ιδιαίτερη θετική εντύπωση το πνεύμα στο οποίο κινείται,  ο κύριος Μανωλόπουλος. Πραγματικά αισθανθήκαμε περήφανοι,  για τον τόπο μας, καθώς βλέπουμε ότι στα χωριά μας, υπάρχουν αξιόλογοι συντοπίτες, που διακατέχονται από  εξωστρέφεια και παράλληλα διαθέτουν  διευρυμένο πνεύμα, αλλά  και όραμα στην λογική και προοπτική των πραγμάτων! Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι,  ότι άνθρωποι όπως τον κύριο Μανωλόπουλο, θα προσφέρουν στα επόμενα χρόνια τεράστιο έργο, τόσο για λογαριασμό του  δικού τους χωριό, όσο και στην περιοχή Τριπύλης γενικότερα, προσδίδοντας έτσι μέγιστα οφέλη στην διευρυμένη Δημαρχία της Τριφυλίας, όσον αφορά την μελλοντική προοπτική και ανάπτυξη, μέσω ενός διαφοροποιημένου από το παρελθόν  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιβάλλον!  

Ο κύριος Μανωλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

-  Η σημερνή ημέρα και εκδήλωση είναι κάτι το ξεχωριστό...

- Το πάρκο και η συγκέντρωση του κόσμου είναι το κάτι άλλο..

- Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε και καλύτερα...

- Με το χρόνο την προσπάθεια και τον εθελοντισμό, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε κάτι...

- Εμείς σαν ενότητα Τριπύλης, όλοι οι Πάρεδροι είμαστε μια γροθιά και αυτό λέω και στον κύριο Ντέντε , στον κύριο Μπινίσκο  στον κύριο Γιαννόπουλο, αλλά και σε όλους τους άλλους παρέδρους των κοινοτήτων, να μπορέσουμε ενωμένοι μαζί και με τον πρόεδρο του Ομίλου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τα πράγματα.!

- Να κάνουμε κάτι για την Τριφυλία!!!

-Πιστεύω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε και κάτι θα καταφέρουμε...
 
- Είμαι αισιόδοξος και προσπαθώ και θέλω να είμαστε μαζί, να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι... σαν  ΟΜΑΔΑ! ..."


Να επισημάνουμε ότι,  η παρουσία του κυρίου Μανωλόπουλου στα τεκταινόμενα  της ανάδειξης και προστασίας του Αρκαδικού ποταμού, με τον θεσμικό ρόλο του παρέδρου, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του χωριού  Ραπτόπουλου για τον φυσικό πλούτο της Τριπύλης.  Το Σελλά και το Ραπτόπουλο είναι τα πιο μεγάλα χωριά της περιοχής. Ως εκ τούτου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συμπόρευση των δυο αυτών κεφαλοχωριών  στο μεγάλο όραμα του Ομίλου Φίλων Αρκαδικού ποταμού. Η Δεσπόζουσα θέση που έχουν στην Τριπύλη, αποτελεί εγγύηση της  προστασίας της βιοποικιλότητας, της  περεταίρω ανάδειξης και προστασίας του πάρκου,  της περαιτέρω δημιουργίας μονοπατιών πεζοπορίας,  αλλά και  της στήριξης της προσπάθειας  για την επιτυχή έκβαση του  μεγάλου οράματος,  που έχει να κάνει με την δημιουργία φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού.  


Μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, πατώντας το Play, αλλά πρώτα να πατήσετε Pause στο LiveStream πάνω δεξιά του Blog, με τίτλο ( ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 
Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για το  χωριό Ραπτόπουλο, έτσι όπως τα αναφέρει το raftopoulo.wordpress.
ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
"Η ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ"
To PAΠΤΟΠΟΥΛΟ (ή ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ) είναι ένα πανέμορφο χωριό της Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Έδρα της κοινότητας ΤΡΙΠΥΛΗΣ (= τρείς πύλες- εξόδους μεταξύ των οροσειρών) με 12 χωριά (7 κοινοτικά διαμερίσματα). Είναι στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Κυπαρισσίας σε υψόμετρο 500 μέτρα, ενώ ο ελαιώνας του χωριού έχει υψόμετρο 150-300 μέτρα. Είναι 20 χιλιόμετρα ΒΑ από την Κυπαρισσία και 20 χιλιόμετρα από τον Αριστομένη.   Στο ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ κατοικούν σήμερα περίπου 150 άτομα. Έχει πολλά νερά, πολύ πράσινο, έδαφος  κατάλληλο για πολλές καλλιέργειες. Μοναδικό προϊόν σήμερα το λάδι, το οποίο είναι πραγματικά παρθένο αφού στην περιοχή δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα και λιπάσματα. Άλλα  προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει είναι: κούμαρα ,ρίγανη, σπαράγγια, χόρτα, μήλα, καρύδια, μέλι, ελιές Καλαμών,  κηπευτικά.  
Έχει τρείς-τέσσερεις κτηνοτρόφους. Το κρέας και τα τυροκομικά προϊόντα είναι από τα καλύτερα. Είναι πλούσιο σε θηράματα. Στον ελαιώνα φύονται  γλυκόριζα, φυτό με γλυκές ρίζες οι οποίες χρησιμοποιούνται  για υποκατάστατο της ζάχαρης. Το έδαφος είναι βατό κατάλληλο για πεζοπορία μέσα στην πλούσια σε βλάστηση φύση. Έχει όμορφα και ήμερα βουνά, κατάλληλα για ορειβασία ή άλλες δραστηριότητες. Το κλίμα είναι ήπιο, έχει πολλές βροχές το χειμώνα όπως όλες οι νοτιοδυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Το καλοκαίρι είναι δροσερό και το προτιμούν πολλοί για τις διακοπές τους.

Το ΣΕΛΛΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Γεώργιο Μανωλόπουλο, για τις δηλωσεις και τις απόψεις, που είχε την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσει στο Βlog μας. Ευχόμαστε στον κύριο Μανωλόπουλο,  καλή επιτυχία στο θεσμικό ρόλο που ανέλαβε μετά την  εκλογή του στην θέση του πάρεδρου στο όμορφο και δυναμικό  χωριό της Τριπύλης,   Ραπτόπουλο. Είμαστε απολύτως σίγουροι, για τις δυνατότητες αλλά και τις ικανότητες, που διαθέτει, καθώς αυτές   αποτελούν θεμέλιο λίθο  για την  επιτυχή προσφορά  στην τοπική αυτοδιοίκηση,  τόσο στο Ραπτόπουλο,  όσο και στην περιοχή Τριπύλης γενικότερα. Κλείνοντας, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον νέο πάρεδρο για το πνεύμα, το όραμα και την εξωστρέφεια που τον διακατέχει!
Τέτοιοι άνθρωποι  χρειάζονται στην σημερινή εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε  να πάνε τα πράγματα παρακάτω!  
Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ! (ΜΕΡΟΣ Α)

Πνιγμένος από το παράπονο της εγκατάλειψης και θαμμένος μέσα στα αγριόχορτα και τα πεταμένα ξύλα στέκεται αγέρωχος αψηφώντας το χρόνο κα...