Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ : TO ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ!!!

Εδώ και μερικά χρόνια ( συγκεκριμένα απ’ το 2007) ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται ο Όμιλος με την επωνυμία “ Όμιλος Φίλων του Αρκαδικού ποταμού” με πρόεδρο το Σελλαίο Παναγιώτη Αδαμόπουλο συνεπικουρούμενο από Τριπυλαίους που αγαπούν τον τόπο τους. Η Τριπύλη, ως γνωστόν,  είναι μια βουνοζωσμένη περιοχή  μ’ έναν αστερισμό γραφικών χωριών, με δυο κεφαλοχώρια Ραφτόπουλο και Σελλά, που θυμίζουν πηλιορείτικα χωριά. Μια περιοχή με ιστορία, παραμελημένη όμως απ΄ την Πολιτεία, όχι βέβαια και απ’ τη φύση που τις έχει χαρίσει περίσσιες ομορφιές. Την κατοικούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι που δίνουν αίμα και ιδρώτα να την κρατήσουν ζωντανή. Σ’ αυτή την ορεινή περιοχή έχει τις πηγές του το ένα απ΄τα δύο μεγάλα παρακλάδια του Αρκαδικού ( το Τριπυλέικο το ένα, το Κοπανακέικο το άλλο) και το τη διασχίζει στο μεγάλο μέρος της. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ιδρύθηκε και ο αναφερόμενος στην αρχή του κειμένου, Όμιλος. Ο εν λόγω Όμιλος, πέραν των άλλων δραστηριοτήτων ( κυρίως της προστασίας του ποταμού) προχώρησε σε μια πολύ καλή ενέργεια, που έφερε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Στην συμβολή του δρόμου, που οδηγεί στου Σελλά, με την γέφυρα του ποταμιού και δεξιά όπως ανεβαίνει κανείς για το χωριό εξασφάλισε ένα χωράφι τεσσάρων στρεμμάτων ( δωρεά του Δαραίου Σωτήρη Χριστόπουλου για τους γονείς του Νικόλα και Χρυσούλα) το οποίο μετέτρεψε σ΄ένα ωραιότατο πάρκο,  φυτεύοντας το με εκατόν είκοσι δέντρα της χλωρίδας μας (μηλιές, αχλαδιές, καστανιές, φλαμουριές, λωτούς κ.α.), που είναι πια δύο χρονών και στην είσοδό του έστησε ένα κιόσκι με πάγκους και τραπεζαρία για την φιλοξενία των επισκεπτών.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί, που επισκέπτονται το χώρο, τον θαυμάζουν κι έχουν και την ευκαιρία να περπατήσουν δύο γραφικά μονοπάτια που έχουν ανοίξει τα μέλη του Συλλόγου ( το ένα που οδηγεί απ΄το δρόμο  στο πάρκο και το άλλο παρόχθιο απ΄ την απέναντι μεριά).

Το πάρκο επισκέφθηκαν φέτος οι μαθητές τάξης του Λυκείου Κυπαρισσίας, αλλά και πολλοί φίλοι του συλλόγου που πέρασαν όμορφα την Πρωτομαγιά και το “αντάμωμα” του μεσούντος του καλοκαιριού. Απέναντι ακριβώς απ΄το πάρκο υπάρχει και ο γκρεμισμένος νερόμυλος των Αργυροπουλαίων, που αν ποτέ ανακαινισθεί θα ‘ναι ένας ακόμα ενισχυτικός πόλος έλξης επισκεπτών του χώρου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  στον ακούραστο και οραματιστή πρόεδρο του Ομίλου Φίλων του Αρκαδικού Παναγιώτη Αδαμόπουλο και σ΄όλο το Διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου γι΄αυτή την ωραία προσπάθεια που κατέβαλαν να δημιουργήσουν δάσος και ημερόδεντρα μέσα στο δάσος από αγριόδεντρα. Τέτοιες ενέργειες αγάπης προβάλλουν τον τόπο μας.

Στάθης Παρασκευόπουλος
Ο κύριος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στο Μύρο-Τριφυλίας. Στο Δημοτικό Σχολείο του Χωριού του έμαθε τα πρώτα του γράμματα. Στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο της Τριφυλιακής πρωτεύουσας έκλεισε τον κύκλο των εγκύκλιων σπουδών του. Σπούδασε με υποτροφία στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και πτυχίο με άριστα. Διορίστηκε Δάσκαλος στην Τριφυλία κι έμεινε στην Κυπαρισσία, που την αγάπησε και που για χρόνια την υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων. Έγινε Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης και υπηρέτησε μια διετία-πριν καταργηθεί ο θεσμός – Στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Αμαλιάδας. Υπηρέτησε μια δεκαετία ως Ειδικός Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Με τα γράμματα ασχολήθηκε από νέος. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα πάνω από σαράντα πέντε βιβλία μαζί με εφτά ανάτυπα. Ασχολείται με την πεζογραφία, με την ιστορική μελέτη, με τη μελέτη, με το δοκίμιο, με το διήγημα, με την λαογραφία, με την ποίηση και με την κριτική. Έχει τιμηθεί με βραβεία, μ’ επαίνους κι έχει αποσπάσει διακρίσεις. 
 
 
Το παραπάνω άρθρο προέρχεται από τον  κύριο Στάθη Παρασκευόπουλος και το πρωτοδημοσίευσε η έντυπη μεσσηνιακή εφημερίδα ΦΩΝΗ. Κρίναμε σκόπιμο αλλά και επιβεβλημένη  την υποχρέωση να αναπαραγάγουμε και να αναδημοσιεύσουμε την εν λόγω αναφορά στο ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG ΝEWS,  για δύο σημαντικούς λόγους.
Πρώτον να επισημανθεί η σταδιακή διάσταση που λαμβάνει οι ενέργειες του Ομίλου.
Δεύτερον δίνει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με το ποτάμι αλλά και της περιοχής Τριπύλης.
Ο Διαχειριστής του ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Blog News Nemesis , Βασίλειος Αργυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...