Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΥΛΗΣ): MEΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ!

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ-ΔΑΡΑ
Ο κυριος Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας
με τον πρόεδρο του Ομίλου
 φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικου Ποταμού
κύριο Παναγιώτη Αδαμόπουλο
& τον κύριο Χρήστο Αδαμόπουλο
Στην περιοχή της Τριπύλης, πέραν των όμορφων και γραφικών χωριών, που συνθέτουν το σύμπλεγμα των περιφερειακών παραδοσιακών μεσσηνιακών χωριών κατά μήκος της κυκλικής οροσειράς, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την φυσική ομορφιά της περιοχής, καθώς τόσο τα δάση όσο και τα ρέματα και το κεντρικό ποτάμι, συνθέτουν μια πολύτιμη πηγή φυσικού πλούτου για την  Τριφυλία.  Στο σύμπλεγμα των Τριπυλιώτικων παραδοσιακών χωριών, παρατηρεί κανείς ότι το χωριό Ραπτόπουλο και το χωριό Σελλά, έχουν δεσπόζουσα θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρότερα χωριά, καθώς αυτά διαχρονικά  αποτελούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων στην περιοχή Τριπύλης. Είναι απαραίτητες και  αναγκαίες οι δράσεις εκείνες, που θα συντελέσουν στο στόχο  να διαφυλαχτεί ο φυσικός πλούτος και το περιβάλλον της Τριπύλης.  Είναι προφανές ότι, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, ως μια ενιαία μορφή αξίας στο σχεδιασμό ανάπτυξης της Τριφυλίας, από τις εκάστοτε τοπικές αρχές που έχουν τον πρώτο λόγο για τα θέματα αυτά. Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι,  δεν θα πρέπει κανείς να υποτιμά την δυναμική παρέμβαση από Συλλόγους και Ομίλους της περιοχής.  Σε αυτή την κατεύθυνση έχει τα τελευταία χρόνια δημιουργηθεί στην περιοχή από Τριπυλιώτες συντοπίτες  και όχι μόνο, ο Όμιλος φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού ποταμού, με έντονη παρουσία και δράση στον πολύτιμο και πανέμορφο  ποταμό μας.   Επομένως,  πέραν της απαραίτητης και επιβεβλημένης προστασίας, επιβάλλεται   να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό, οι φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Για εμάς εδώ στο ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG ΝΕWS, ενέργειες που κινούνται στο παραπάνω πλαίσιο, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ο κύριος Δήμαρχος Τριφυλίας μετά της συζύγου του
 και του
κυρίου προέδρου του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού
κατά την επίσκεψη στο πάρκο της περιοχής ΣΕΛΛΑΣ
τον περασμένο Σεπτέμβριο 
Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο  το γεγονός, ότι ο νέος Δήμαρχος της Τριφυλίας κύριος Παναγιώτης Κατσίβελας, κατά την τελευταία επίσκεψη στην περιοχή τον μήνα Σεπτέμβριο με αφορμή τον εορτασμό του ομώνυμου μοναστηριού του ΣΕΛΛΑ, Αγίου Νικήτα, επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα στο ποτάμι στην περιοχή Σελλά. Συγκεκριμένα, ο κύριος Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον  πρόεδρο του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού ποταμού, κύριο Παναγιώτη Αδαμόπουλο,  επισκέφτηκε το πάρκο και ενημερώθηκε διεξοδικά και από πρώτο χέρι όπως αντιλαμβάνεστε,  για τις εν λόγω δραστηριότητες που έχουν να κάνουν τόσο με την  προστασία της βιοποικιλότητας, όσο και των εκδηλώσεων,  των προοπτικών, αλλά και του οράματος  που έχουν ως βασικό άξονα την μελλοντική κατασκευή μικρών φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού. Η εντύπωση που αποκόμισε ο   πρόεδρος του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού ποταμού, κύριος Αδαμόπουλος, είναι ο  εντυπωσιασμός του κυρίου Δημάρχου, αφενός από το περιβάλλον της περιοχής, και  αφετέρου από την ποσότητα του νερού, που  ανενεργά φτάνει και  χάνεται  στην θάλασσα….

Αν μη τι άλλο,  η επίσκεψη του νέου  Δημάρχου, αποτέλεσε ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός για την ορεινή Τριφυλία (περιοχή Τριπύλης),   καθώς σηματοδοτεί από τη μια,  το  μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον, που έχει για την περιοχή   και από την άλλη την ευαισθησία του για το περιβάλλον καθώς και την εκτίμησή του  για τις πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς,  όπως αυτή του εν λόγω Ομίλου στον Αρκαδικό ποταμό.  

Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε τον κύριο Δήμαρχο, για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για την περιοχή μας! Τέτοιες ενέργειες, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κύριος Δήμαρχος, θα προσδώσει κατά τη διάρκειας της θητείας του  στην τοπική αυτοδιοίκηση,  προστιθέμενη αξία στην μελλοντική πορεία και εξέλιξη της ορεινής Τριφυλίας και του φυσικού πλούτου που αυτή διαθέτει!  


Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά… Ν. Καζατζάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...