Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

O ΕΘΝΙΚΟΣ EOΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ( ΜΕΡΟΣ Β)

ΣΕΛΛΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Η Εθνική Επέτειος της 28ης  Οκτωβρίου 1940, όπως ήδη έχουμε γράψει εκτενέστερα σε προγενέστερη ανάρτηση στον ιστοτοπό μας,  πραγματοποιήθηκε  φέτος στο Σελλά Τριφυλίας, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα. Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε,  ότι μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας στο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων,  από  τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, Παναγιώτη Ντέντε ( Πάρεδρο Σελλά) και Θεόδωρο Τσαλαμνδρή ( Σύμβουλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Δήμου Τριφυλίας), και ασφαλώς με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.  
Ως εκ τούτου, σας επισυνάπτουμε στιγμιότυπα από τον εν λόγω εορτασμό, αλλά και τις δηλώσεις που είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας  δώσουν, για τον εθνικό εορτασμό,  του κυρίου Παναγιώτη Ντέντε και του Αρχιμανδρίτη Ηγούμενου Μονής Κατσιμικάδας Σπυρίδωνα Πέρρας.


Πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 2014, στο Σελλά Μεσσηνίας στο προαύλιο ΄χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος της πρώην Κοινότητας ΣΕΛΛΑ( Δημοτικό Σχολείο), και λίγο πριν την έναρξη της επιμνημόσυνης δέησης αλλά και της  κατάθεσης στεφάνων.
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να ακούσετε και να δείτε τον Εθνικό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στο Σελλά.

Ο Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης Σπυρίδωνας, επισήμανε ότι,... " την εν λόγω ημέρα της Εθνικής εορτής, την επισκίασε και η ευλογία της Παναγίας, όπως σκεπάζει όλους με την σκέψη της. Θυμηθήκαμε  το έπος του 40...!!! Θυμηθήκαμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για την πίστη και την πατρίδα μας.... , για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθερη... να δοξολογούμε Θεό και να πατάμε αυτά τα εδάφη, τα οποία είναι βγαλμένα από τα ιερά των Ελλήνων..."

Κλείνοντας,  θα θέλαμε να συγχαρούμε για τον εξαίρετο εορτασμό της εθνικής επετείου του 40 στο Σελλά, και κυρίως τον νέο πάρεδρο του χωριού, κύριο Παναγιώτη Ντέντε, καθώς αποτέλεσε τον εμπνευστή της επιτυχημένης γιορτής. Ο κύριος Ντέντες είχε την ευγενή καλοσύνη να μας κάνει μια σύντομη δήλωση, την οποία και επισυνάπτουμε στο παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...