Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΕΥΚΗ ΤΡΙΠΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡIO ΚOYΤΣΟΥΛΗ!

 - Χειρουργός Γυναικολόγος
Ποιος είπε ότι τα δυτικά σήμερα θα έχουν μόνο ήλιο??..πράγματι ενώ έως τη 1 το μεσημέρι είχαμε ήλιο με δόντια και 9 βαθμούς.. το Ιόνιο δεν είχε πει την τελευταία... του λέξη. Σε μήκος από Φαρακλάδα έως και Ταξιάρχες Ηλέιας..περίπου 30 χλμ.. κατέβηκαν σύννεφα με χιονοκουρτίνες που μέσα στο πέλαγος έγλυφαν τη θάλασσα... η θερμοκρασία σε πτώση πλησίασε τους 2 βαθμούς μέσα σε 20 λεπτά... νιφαδόπτωση είχαμε στην Κυπαρισσία (στουπόχιονο για την ακρίβεια) για περίπου 15 λεπτά..ωστόσο μόλις στα 2 χλμ απο την πόλη μας ξεκινούσε χιονοπάρτυ..το περιμέναμε, το θέλαμε, μας ήρθε και σαν ερασιτέχνης μετεωρολόγος τα τελευταία 17 χρόνια το περίμενα χθες βραδυ αλλά δεν είχαμε κατάλληλη θερμοκρασία. ..πήρα την κάμερα και ανέβηκα στα χωριά της Τριπύλης όπου έκανα αγροτικό. ..Από τους Μύλους ξεκινούσε νιφαδόπτωση..Βρύσες ασθενής χιονόπτωση...Μουριατάδα 8 χλμ απο Κυπαρισσία χιονόστρωση... μόλις έφτασα από Ραπτόπουλο και μετά ο καιρός έκλεισε.. για δυο ώρες ισχυρή πυκνή χιονόπτωση έκανε το οροπέδιο κατάλευκο...οι φωτό που ακολουθούν είναι από τα χωριά  της Τριπύλης,  εκτός από Σελλά που θα κάνω ξεχωριστό αφιέρωμα.. έχουμε τόσο όμορφα μέρη δίπλα μας οι Κυπαρισσιώτες και αντί να τα αξιοποιούμε τρέχουμε σε λόγγους και ραχούλες κατώτερου φυσικού κάλλους.



Καταπληκτικός γαιδαράκος ...μου φαίνεται ότι κρυώνει! 

Φτάνοντας στο κεφαλοχώρι της Τριπύλης - Ραπτόπουλο

Το Ραπτόπουλο χιονισμένο! 

Ραπτόπουλο Μεσσηνίας

Ραπτόπουλο Μεσσηνίας

Ο φοίνικας δίπλα στην εκκλησία, πνιγμένος στα χιόνια

Μεσσηνιακές ομορφιές στην Τριπύλη


Ομορφα τοπία..




Τα πρόβατα προς την στάνη...το κρυο τσουχτερο! 

Αγριο χιονισμένο τοπίο

Τρυπιλιώτικες χιονισμένες ομορφιές



Ο σκύλος ολα τα λεφτά! απλα πανέμρφος ...

Η πινακίδα αναφοράς του χωριού Λατζουνάτο- μεσα στα χιόνια

Η όμορφη στάση στο Λατζουνάτο

Το Λατζουνάτο στα χιόνια

Το Τριπυλιώτικο τοπίο μεσα στα χιόνια 

καταπληκτικό τοπίο

Το χιόνι αρχίζει και πυκνώνει

Το μικρό χωριουδάκι Ανυδρο ή Λιοσοβύτη

Φτάνοντας στο Τριπύλα- η πινακίδα μόλις φαίνεται

Προς το χωριό Μάκρενα- ποσοι εχουν παει εκει ?

Πανέμορφα βοιδή στην Τριπύλη, αναζητούν λίγο χορτάρι



  


Ο Dr. Δημήτρης Π. Κουτσούλης, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, πέραν του ότι είναι ένα λαμπρός επιστήμονας που προσφέρει τις πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις του,  στην κοινωνία της Τριφυλίας και όχι μόνο, ασχολείται ενεργά και  με τα κοινά. Συγκεκριμένα είναι αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Τριφυλίας, μέσω του οποίου με οξυδέρκεια,  καινοτόμες ιδέες, εποικοδομητική και δημιουργική κριτική,  αλλά  και πάθος  για την πρόοδο  και εξέλιξη της περιοχής μας, προσφέρει ανεκτίμητο έργο και συνεισφορά στον τόπο.  Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι, η ορεινή Τριφυλία και δη η περιοχή Τριπύλης, εχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, καθώς ήταν η περιοχή που προσέφερε τις επιστημονικές γνώσεις στην εν λόγω τοπική κοινωνία, στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του καριέρας,  ολοκληρώνοντας το Αγροτικό του, ως νέος τότε  Γιατρός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...