Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

...TOTE TA ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΣΕΛΛΑ...( ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ) !

Περιοχή Γκιόνα 10 02 2015
Βλέποντας στο BLog φωτογραφίες από τη περιήγηση του κ.Κουτσούλη αλλά και της κας Τζαβάρα μου ξύπνησαν αυτόματα αναμνήσεις  από τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό. Τότε οι χειμώνες ήταν παρα πολύ σκληροί και δύσκολοι και κρατούσαν το χωριό αποκλεισμένο για πολλές ημέρες. Την ησυχία του χωριού διέκοπτε κάποτε ο θόρυβος μιάς ντακότας της Ελληνικής Αεροπορίας που προσέγγιζε τη Καντιλάκα να κάνει ρίψεις εφοδίων γιά ανθρώπους και ζώα. Οταν  η βοήθεια δεν ερχόταν απ ' έξω οι κτηνοτρόφοι κουβαλούσαν ζαλιές από πουρνάρια να ταΐσουν τα ζώα τους μέχρις ότου περάσουν τα δύσκολα. Στον αντίποδα εμείς τα παιδιά των δώδεκα και δεκαπέντε  ετών που δεν είχαμε σταματημό στο χιονοπόλεμο αλλά και στη ξιφασκία με τα παγωμένα  σπαθιά από τις στέγες των σπιτιών. Οι τσέπες μας γεμάτες από μικρές πετρούλες απαραίτητες για τι κυνήγι με πεταχτάρες. 

Στόχος μας τα μικροπούλια, οι τσίχλες τα κοτσύφια που και που καμία πέρδικα αλλά και κανένας λαγός. Συχνότερα όμως οι μπεκάτσες που τις βρίσκαμε τις  πρωινές ώρες με τις μύτες παγωμένες στο χώμα ψάχνοντας για σκουλήκια. Οι ομάδες ήταν φοβερά εκπαιδευμένες. Δούλευαν με σχέδιο.  Περικύκλωναν τις πατουλιές και τα πουλιά ήταν ευάλωτα ,αυτά που ήταν μέσα. Η φύση μας τα έδινε απλόχερα τότε. Όταν η κούραση μας κατέβαλε πέρναμε το δρόμο του γυρισμού πάντοτε αποτελεσματικοί. Στο σπίτι μας περίμενε  ο αγριεμένος πατέρας και η προστατευτική μάνα ,που όμως όταν έβλεπαν το κυνήγι τους αποζημίωναν με ένα σβηστό χαμόγελο.






Ο τότε μικρός κυνηγός

Τ.Α.




Για το ΣΕΛΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ BLOG NEWS - NEMESIS, Τάκης Αδαμόπουλος.
Πρόεδρος του Ομίλου φίλων Αρκαδικού Ποταμού
Συνταξιούχος Διευθυντής Τραπέζης 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...