Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝIOY ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟY ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ! ( ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΙΠΥΛΗΣ -ΣΕΛΛΕΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ)

Αποδοτικότητα, αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα (efficiency, effectiveness and productivity):   όροι πολύ σχετικοί μεταξύ τους, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της ατομικής και ομαδικής προσπάθειας. Αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τον φημισμένο θεωρητικό του μάνατζμεντ Peter Drucker, είναι να γίνεται το “ σωστό “. H αποδοτικότητα αναφέρεται στην προσπάθεια, που απαιτείται για να γίνει το σωστό -  όσο <<μικρότερη προσπάθεια>> (στοχευόμενη), τόσο μεγαλύτερη η αποδοτικότητα. Εξηγούμεθα.  Όταν έχεις την τύχη να συνομιλήσεις με επιτυχημένους επιχειρηματίες, κάποιες βασικές αρχές του μάνατζμεντ,  είναι αναπόφευκτο ότι κυριαρχούν στον τρόπο προσέγγισης και ανάλυσης του οποιουδήποτε θέματος. Συγκεκριμένα, στις 19 Αυγούστου 2014 στο πάρκο του Ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού είχαμε την τιμή για μια ιδιαίτερη συνάντηση με ιδιαίτερους συντοπίτες μας.

Παρκο φίλων Αρκαδικού Ποταμού
Περιοχή Σελλά- Δάρα
κ. Τάκης Αδαμόπουλος
κ Αντώνης Δημητρακόπουλους
κ, Τάκης Καλογερόπουλος
Ο λόγος για τους κυρίους   ΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - να τονίσουμε ότι είναι ιδιοκτήτης της 3ΑΑΑ και συντρέχει τη προσπάθεια του ομίλου) και  το συνοδού του στο πάρκο ,  κύριο  ΤΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ παράγοντα  τοπικής αυτοδιοίκησης στους Αρμενιούς, αλλά και μέλος του ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού Ποταμού. Ο κύριος Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι πρώτη  φορά επισκεπτόταν το πάρκο και ότι είχε εντυπωσιαστεί από το περιβάλλον, το οποίο είναι απίθανο καθώς και ότι  η προστασία που προσφέρει ο όμιλος στην περιοχή είναι πολύτιμη, επεσήμανε δε ότι ενίσχυση από τον κόσμο και το κράτος δεν θα πρέπει να περιμένουμε. Μας δήλωσε ότι χρειάζεται κουράγιο, και μας σύστησε να αναζητήσουμε επιπλέον  <<τρελούς>>,  όπως το πρόεδρος του ομίλου, έτσι ώστε  να προχωρήσουμε όλοι μαζί!
Στην ερώτηση μας για το ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του εγχειρήματος, μας απάντησε ότι το περιβάλλον, τα βουνά γύρω -γύρω…  το ποτάμι που έτρεχε, τα παιδιά που έκαναν μπάνιο και που πρώτη φορά το είχε δει αυτό, τα μονοπάτια , η όρεξη για πεζοπορία, η φύση που σου ανοίγει τον πνεύμονα…  τι άλλο μπορεί να θέλει κανένας..το να φας και να πιεις,  αυτό το βρίσκεις παντού. Συνέστησε να αξιοποιούμε το οξυγόνο, αυτό που λέμε φυσική άσκηση. Επίσης των ρωτήσαμε να μας πει την γνώμη του για τα μονοπάτια, που έχει ανοίξει παράλληλα με το ποτάμι και με αφετηρία το πάρκο ο Όμιλος. Ο κύριος Δημητρακόπουλος απάντησε ότι δεν το περίμενε αυτό !  Χαρακτηριστικά  κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, εξέλιξη και ανάπτυξη της εν λόγω περιοχής στο πέρασμα του χρόνου, ανέφερε ότι … ανέβαινε κατέβαινε και  καταρχήν,  όταν το είδε από μακριά , είπε πώς μπορεί να φτάσει στον Μύλο.. Ο Μύλος με την χουρχουρη  και έτσι όπως βρίσκεται σε ένα βουβό  περιβάλλον (δεν υπάρχουν σπίτια τριγύρω)  του προκάλεσε την απορία για το πώς αυτοί οι άνθρωποι  εκείνη την εποχή κατάφεραν  να φτιάξουν ενάμισι χιλιόμετρο νεραύλακο να φτάσει το νερό στη κρέμαση.  Και εμείς αυτόν το κόπο των ανθρώπων που εργάστηκαν πριν από διακόσια και παραπάνω χρόνια για να τρώει ο κόσμος ψωμί  τον θεωρούμε αμελητέο… …. Τονίζει εμφαντικά την αξία του να καταφέρουμε να φτιάξουμε το νερόμυλο, έτσι ώστε ο κόσμος να δει και να αντιληφθεί την αξία της λειτουργίας εκείνης της εποχής τέτοιων δραστηριοτήτων. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος δεν υπέκυψε και  και παρέμεινε στην περιοχή κρατώντας την ανέπαφη και αναλλοίωτη.
Στο κρίσιμο ερώτημα για το τι θα πρότεινε να κάνουμε περαιτέρω, απάντησε εμφαντικά… κάνοντας ουσιαστικά μια  σύντομη ανάλυση Δυνάμεων-Αδυναμιών-Ευκαιριών- Απειλών…με άλλα λόγια μια εν συντομία (SWOT analysis) !  με τον εντοπισμό ευκαιριών- απειλών (Opportunities Threats) … «Να βρείτε κόσμο, να  φέρετε κόσμο να δουν εδώ, πως υπάρχει αυτή η φύση που δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν οι αρχές...Τα χωριά της Τριπύλης έχουν ερημώσει και έχουν πεθάνει, παρότι αυτά θα έπρεπε να ήταν πρότυπο  αξιοποίησης …Να έρθουν νέα παιδιά….»
Στην συνέχεια ιντρικάραμε λίγο το επιχειρηματικό του πνεύμα, καθώς τον ρωτήσαμε εάν βλέπει  κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην περιοχή…
Ο κύριος  Δημητρακόπουλος τόνισε ότι τέτοια ομορφιά δεν υπάρχει αλλού στην περιοχή Τριφυλίας. Ωραίος ο κάμπος, ωραίοι οι ελαιώνες, αλλά αυτά τα βλέπουμε παντού.. Και αυτό που κάνει εντύπωση ότι κανένας δεν μπορεί να περάσει μέσα στο δάσος, αυτό ξαφνικά γίνεται πάρκο με μια μεγάλη ποικιλία δέντρων μέσα σε μια χαράδρα και μέσα στο λόγκο . Αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν είναι μόνοι τρελοί και ευτυχώς έχουμε πολλούς τρελούς.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αρκαδικού ποταμού κύριος Τάκης Αδαμόπουλος ανέδειξε το μεγάλο ζητούμενο τόσο του δικού του οράματος όσο και της εν λόγω προσπάθειας. Χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος.. .”… .Μέσα από αυτή την δραστηριότητα είναι ότι κερδίζω χρόνια ζωής και το μεγάλο ζητούμενο είναι τι αφήνεις πίσω σου..καλή η δόξα καλά τα χρήματα, αλλά το ζητούμενο είναι τι αφήνεις πίσω σου. ….Εμείς φιλοδοξούμε να αφήσουμε αυτό το λίγο….. Μέσα σε ένα χρόνο ζωής κατάφερε να επισκεφθούν το χώρο  πάνω από χίλια άτομα… Άνθρωπος που δεν έχει όνειρα είναι πεθαμένος !!
Κλείνοντας, ο κύριος Δημητρακόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα της συνέχειας και της διαδοχής αυτής της προσπάθειας, καθώς και της πιθανότητας να ενταχτεί σε κάποιο πρόγραμμα  (π.χ.  ΕΣΠΑ), έτσι ώστε να  μπορεί να αξιοποιηθεί  περεταίρω,  καθώς διαβλέπει ότι δυνητικά  μπορεί να είναι εκμεταλλεύσιμο αυτό το μέρος.









Αξίζει να δείτε  και να ακούσετε ολόκληρη την συζήτηση  στο παρακάτω βίντεο, από αυτή την εξαιρετικά ομολογουμένως απογευματινή συνάντηση στο πάρκο των φίλων Αρκαδικού ποταμού στην περιοχή του Σελλά-Δάρα ( τοπωνύμιο Σελλέικο ποτάμι) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...