Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΡΙΠΥΛΙΩΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ( ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕΛΛΑ-ΔΑΡΑ)

Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή της άνοιξης αλλά και ολόκληρης της φύσης. Η μέρα της Πρωτομαγιάς,  έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια,  από το ΔΣ του ομίλου φίλων Τριπυλιωτών Αρκαδικού ποταμού,  ως επίσημη  μέρα γιορτής στο ομώνυμο πάρκου του ομίλου   του ομίλου στον  Αρκαδικό ποταμό ( περιοχή Σελλά/ Δάρα : Toπωνύμιο Σελλαίκο ποτάμι).  
H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διαμαρτύρονταν υπέρ της διεκδίκησης της οκτάωρης εργασίας και καλύτερων εργασιακών συνθηκών.  
Το έθιμο την μέρα της Πρωτομαγιάς και το μαγιάτικο στεφάνι είναι το μοναδικό έθιμο αυτής της μέρας που έχει μείνει και τηρείται ακόμη και σήμερα.
Εν έτει 2015,  θα έχουμε την ευκαιρία και την χαρά να  κατασκευάσουμε το μαγιάτικο στεφάνι με  αγριολούλουδα από το  πάρκο και να ανταμωθούμε με συγγενείς, φίλους και συντοπίτες από ολη την περιφέρεια της Τριπυλης και όχι μόνο.  Την μέρα εκείνη το ΔΣ  του ομίλου έχει φροντίσει να υπάρχουν ψητά αρνιά και άφθονο κρασί, για όλους τους φίλους συντοπίτες, που θα επιλέξουν να επισκεφτούν το πάρκο, για να γιορτάσουν μαζί με το  νέο ΔΣ του Ομίλου την εν λόγω ημέρα.
Ο κ πρόεδρος Τάκης Αδαμόπουλος ,  ο Α Γραμματέας του ομίλου Βασίλειος Αργυρόπουλος, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σας προσκαλούν να επισκεφτείτε το όμορφο πάρκο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την υπέροχη αυτή ημέρα! 
Σας περιμένουμε όλους στο πάρκο,  για μια αξέχαστη Πρωτομαγιά στην όμορφη περιοχή της Τριπύλης! 
Αγαπητοί  φίλοι,  μην διστάσεσετε ούτε ένα λεπτό να έρθετε στο πάρκο των φίλων  Τριπυλιωτών Αρκαδικού ποταμού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...