Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

"ΣΕ ΛΛΑ vie", Κατασκήνωση Μ.Ο., 25/7-4/8/2013, Σελλά Μεσσηνίας

- Τι κάνεις εκεί, παιδί μου;;
     - Bάζω τη γίδα μέσα…

     Έτσι απλά και ξεχωριστά μπορεί κάποιος να περιγράψει τις 8 μέρες της κατασκήνωσής μας και την τρομερή αλληλεπίδρασή μας με το χωριό! Για πρώτη φορά σε κατασκήνωση, είδαμε τους κατοίκους του χωριού Σελλά να μας περιμένουν στα μπαλκόνια τους, να μας προσφέρουν γλυκά και κρύο νερό, να επιμένουν να μας μεταφέρουν τα σακίδιά μας στο χώρο μας, να μας ετοιμάζουν ένα φοβερό τραπέζι για να μας καλωσορίσουν, και να μας εφοδιάζουν με ό,τι καλό βγάζει η όμορφη γη τους!
     Αλλά και όλοι εμείς, και οι 45, 35 Μεγάλοι Οδηγοί και 10 Στελέχη, που είχαμε μαζευτεί από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από τα Τοπικά Τμήματα Αγριάς Βόλου, Άμφισσας, Βόλου (1η Ομάδα), Ηρακλείου Αττικής, Καρδίτσας, Λάρισας και Φαρσάλων, φροντίσαμε να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία το έργο, για το οποίο είχαμε φτάσει στον ξεχωριστό αυτόν τόπο!
     Χωριστήκαμε σε 5 Ομάδες Ενδιαφέροντος και κάθε μια είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για να επιτελέσει το έργο της... Συγκεκριμένα, η Ο.Ε. Ανάπλασης Πολιτιστικών Χώρων ασχολήθηκε με τον καθαρισμό του περιγύρου του Πολιτιστικού Κέντρου, με την συντήρηση των κουφωμάτων του παλιού Δημοτικού Σχολείου που σήμερα στεγάζεται το ΚΕΠ και το Πολιτιστικό Κέντρο, την συντήρηση των τραπεζοκαθισμάτων και των πάγκων που βρίσκονταν στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταγραφή των εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου.
     Η Ο.Ε. Απασχόλησης Παιδιών ασχολήθηκε με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών του χωριού κι έτσι τα μέλη της Ο.Ε. έπαιξαν μαζί τους, τραγούδησαν και προσπάθησαν να τους δώσουν μια «γεύση» του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος.
     Η Ο.Ε. Λαογραφίας μίλησε σχεδόν με όλους τους κατοίκους, έμαθε για τα έθιμα του χωριού και τις ξεχωριστές συνταγές, όπως οι κεντητές πίτες και οι δίπλες, έφτιαξαν σαπούνι και δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ για το χωριό αλλά κι ένα τρίπτυχο με «Σελλαίες Συνταγές».
     Η Ο.Ε. Μονοπατιού εργάστηκε με όρεξη και διάνοιξε και οριοθέτησε ένα μονοπάτι που είναι χρήσιμο για τους κατοίκους του χωριού, βοήθησε και στον καθαρισμό μιας μικρής λίμνης και έβαψε περισσότερες από 12 κατευθυντήριες πινακίδες.
     Η Ο.Ε. Τοιχογραφίας σχεδίασε και ζωγράφισε σ’ έναν τοίχο του χωριού ένα πανέμορφο σχέδιο εναρμονισμένο με το τοπίο του χωριού, που περιελάμβανε ωστόσο και την Κεντρική Ιδέα της Κατασκήνωσης μας, «ΣΕ ΛΛΑ vie»!!
     Την προτελευταία μέρα μας στο χωριό διοργανώσαμε μια μεγάλη γιορτή, στην οποία ήρθαν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι και τους παρουσιάσαμε το έργο που άφησαν οι Ο.Ε. στο χωριό σαν δώρο για την απίστευτη φιλοξενία τους! Εκεί μας δήλωσαν πως ήθελαν να μας «υιοθετήσουν», γιατί δεν ήθελαν να φύγουμε από το χωριό τους, αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν για πρώτη φορά ο τόπος τους ήταν γεμάτος με ζωντάνια, φωνές, τραγούδια και χαρές. Εμείς από την πλευρά μας τους ευχαριστήσαμε για τη φοβερή συνεργασία και την ανταπόκρισή τους.
     Εκτός από το έργο των Ο.Ε. όμως, επισκεφθήκαμε το κοντινό ποτάμι αλλά και την παραλία της Κυπαρισσίας για μπάνιο, βόλτα και φαγητό στην όμορφη και ειδυλλιακή τοποθεσία του Κάστρου! παίξαμε ένα μυστηριώδες νυχτερινό παιχνίδι και ένα παιχνίδι φύσης γεμάτο περιπέτεια.
     Και στην αναχώρησή μας από το χωριό για την Πανελλήνια Συνάντηση του Κλάδου μας στο Μαίναλο; Οι κάτοικοι ήταν όλοι εκεί.. στην πλατεία, στα σπίτια, στο δρόμο για να μας ευχαριστήσουν για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε, να μας φιλέψουν με φρέσκια ρίγανη και να μας ευχηθούν να έχουμε καλό δρόμο! Μακάρι, και οι δικές μας ευχές για να είναι πάντα ο τόπος τους και οι άνθρωποί του υγιείς και χαρούμενοι να πιάσουν τόπο! Σας ευχαριστούμε για όλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...