Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

H σιωπή των αμνών…

".....Η μάχη είναι μία και μοναδική διαχρονικά. Mάχη μεταξύ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ και της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ πρωτοβουλίας.....  "


Tο σύγχρονο παγκοσμοποιημενο περιβάλλον με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την ελεύθερη διακίνηση, εμπορευμάτων, εργατικού δυναμικού, κίνησης κεφαλαίων, έχει συντελέσει στην δημιουργία ενός επικινδύνου παιχνιδιού μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη,  που στόχο έχει την οικονομική και γεωπολιτική ισχύ. Ως εκ τούτου, οι αλληλεπιδράσεις είναι συνεχείς και ανελέητες ( No mercy No Pity).

Oι κρατιστές τα τελευταία χρόνια υπέπεσαν μια μεγάλη ήτα, απόρροιας της απληστίας η οποία αναδεικνύεται σε μοιραίο λάθος, ιστορικών διαστάσεων. Το εν λόγω λάθος έχει να κάνει στο πυρήνα του, ότι οι κρατιστές δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το εύκολο, το απριόρι δανεικό χρήμα. Το δέχθηκαν καθώς, παρασύρθηκαν από την επίπλαστη ευδαιμονία που επέφερε η παγκοσμιοποίηση και αντιλαμβανόμενοι μόνο την μία όψη του νομίσματος αυτή της θετικής πλευράς, εξέλαβαν ως μια ιστορική ευκαιρία, έτσιώστε να ικανοποιήσουν τις όποιες οικονομικές, πολιτικές άλλες επιθυμίες , χωρίς όριο και κανόνες. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο απεδείχθηκε ανεπαρκές να προστατέψει τις κοινωνίες και ασφαλώς και τους ιδίους.

Το αέναο χρήμα, εξυπηρέτησε πολιτικές αναδιανομών στα μέτρα μικροσυμφερόντων και συντεχνιών , περιφρονώντας παράλληλα τους άγραφους και διαχρονικούς κανόνες της αγοράς. Με άλλα λόγια την πραγματικότητα, ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις για καιρό πολλά περισσότερα από όσα δύνασαι να παράγεις. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μετατραπεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε οικονομικούς σκλάβους …


"....To κυρίαρχο πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό, αλλα ΠΟΛΙΤΙΚΟ, και το οποίο παραμένει ανυπέρβλητο, διαχρονικά και δη στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει εκφυλιστεί .... "Εάν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας συνεχίζει να καρκινοβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να αισιοδοξεί, παρά μόνο να ευελπιστεί ότι θα έρθει σύντομα εκείνη η στιγμή που δεν θα μπορεί να πάει άλλο η κατάσταση. Τότε τα πράγματα νομοτελειακά θα πάρουν το μοναδικό ρεαλιστικό δρόμο που υπάρχει σε αυτό το παγκοσμιοποπιημενο περιβάλλον και δεν είναι άλλος από τις πραγματικές, ριζικές και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις που χρόνια τώρα το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν τολμά ή μέχρι τώρα δεν ήθελαν να κάνουν…. με κλάμα και πόνο...και δυστυχώς όσοι απο εμάς είναι αδύναμοι θα την πληρώσουμε άσχημα.

Ο κόσμος σωπάνει, και αρκείται στην καλοκαιρινή ανεμελιά, ουζάκια, μπύρες, θάλασσα και κλπ. και προτιμά να ζει στην νιρβάνα ή στο Μάτριξ που έχει φτιάξει στον μικρόκοσμο του. Πολύ σύντομα, κατά τους επόμενους μήνες ανεξαρτήτως των λογιστικών τρικ, ….η πραγματική οικονομία θα δεχθεί ένα ισχυρό σοκ.

Η αδυναμία μη καταβολής φόρων και άλλων εισφορών, θα έχει νομοτελειαά αποτέλεσμα να πληγεί το εισόδημα και το προσδοκώμενο όφελος από την μερική απελευθέρωση των capital controls θα μηδενιστεί. Οι χρεοκοπίες των εταιριών θα συνεχιστούν και συνολικά το αίσθημα της οικονομικής ανασφάλειας θα επιδεινωθεί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η προοπτική των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο… μετατρέπεται σε μια νεκρωμένη αγορά που δεν προεξοφλεί απολύτως τίποτα..
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η έκθεση της ΤτΕ που προβλέπει νέα εκτίναξη των "κόκκινων δανείων", πτωχεύσεις επιχειρήσεων και απολύσεις.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ταμεία αυξήθηκαν το περασμένο μήνα κατά 20%, δηλαδή κατα 900 εκατ ευρω μέσα στον Ιούνιο που μας πέρασε.. Αυτή η οικονομική και συνεχόμενη καθίζηση, πρακτικά φέρνει πιο κοντά τον "κόφτη" των συντάξεων.
Η σκληρή πραγματικότητα πολύ σύντομα θα μας φτάσει καθώς η πραγματική οικονομία βυθίζεται προς τον πάτο που δεν είναι και πολύ μακριά ακόμα.
No mercy ….No Pity.....Το άρθρο επιμελήθηκε ο Διαχειριστής του  Sella Messinias Blong News Nemesis- Περιοχή Τριπύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ_ ( ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Β ΜΕΡΟΣ )

H μεγάλη οικογένεια των Αργυραίων, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, στην περιοχή της Τριπύλης,   δεν ήταν και τόσο μεγάλη όσο εξε...