Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

----------------SILENCE--------------- EKΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ....!

Η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δείχνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά την ΝΔ, από το ΣΥΡΙΖΑ, και πολλά ακόμα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο,  δεν έχει καμία σημασία, αν και σε λίγο η διαφορά μπορεί να φτάσει και τις είκοσι μονάδες. Και πάλι καμία σημασία επί του πρακτέου εάν συμβεί και αυτό . Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι βαθύ πολιτικό, πολιτισμικό. Η Ελλάδα είναι μια αλλοπρόσαλλή χώρα ,  που από την μια δεν θέλει να ανήκει  στην Ανατολή, και από την άλλη αρνιείται τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και οι πολίτες να προσομοιάσει στο δυτικό τρόπο, άσχετα ότι επιδεκτικά το επικαλείται  η πλειοψηφία. Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα ατομικά  και συντεχνιακά ιδιοτελεί συμφέροντα… εκεί αρνούμαστε να αλλάξουμε οτιδήποτε….
Το πολιτικό σύστημα  ποιεί την νήσσα και συνεχίζει να χαϊδεύει αυτιά και να λέει ψέματα, να αυτοσχεδιάζει και να πειραματίζεται,  αναφορά με την επίλυση των χρόνιων παθογενειών και στρεβλοτήτων,   που οδήγησαν την χώρα στην σημερινή εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση σε όλους τους τομείς. Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετικά σοβαρή απειλή να μετατραπεί σε failed state της Ευρώπης.  Δυστυχώς, το πολιτικό σύστημα στην χώρα δεν έχει ακόμα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Η διαχρονική ξύλινη γλώσσα και η κάλυψη των  συντεχνιών και κομματικών φατριών, παραμένει σε ισχύ.
Ως εκ τούτου, τα κόμματα θα συνεχίζουν να  εναλλάσσονται κατά το δοκούν,  απόρροιας της καθίζησης και της παρακμής,  καθώς οι εναλλακτικές για τον κόσμο είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες προς το παρόν.
 
 Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση πραγματιστών με καθάριο πνεύμα και διάθεση για  μία πραγματική ριζοσπαστική επανάσταση μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να ελπίζει ότι θα αποφύγει το μοιραίο και  θα επιστρέψει στην καθημερινότητα. .Είναι προφανές ότι έγκειται  αποκλειστικά και μόνο αποφάσεις του ελληνικού λαού, εάν  θα αποφασίσει να συνεχίζει να επιλέγει λαϊκισμό ή την λογική των πραγμάτων. Αν θέλει μεταρρυθμίσεις ή όχι! Είναι κατά την γνώμη επιβεβλημένο υπό τις παρούσες συνθήκες να  να υπάρξει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών κατά κύριο λόγο,  οι οποίοι να υιοθετήσουν ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης .  Είναι προφανές ότι  δεν μπορεί κανείς να αποτρέψει την αυτοχειρία από έναν αποφασισμένο γι' αυτό λαό.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Διαχειριστής του  Sella Messinias Blong News Nemesis- Περιοχή Τριπύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ_ ( ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Β ΜΕΡΟΣ )

H μεγάλη οικογένεια των Αργυραίων, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, στην περιοχή της Τριπύλης,   δεν ήταν και τόσο μεγάλη όσο εξελ...