Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Η ΝΙΚΗ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ !

Ενθεν και ένθεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν " καταλάβει"  ή " αρνούνται"  να αντιληφτούν ότι στην παγκόσμια σκακιέρα ο κόσμος αλλάζει… Ίσως από άγνοια, ίσως "ψέκασμα" ( μέσω της προπαγάνδας των ΜΜΕ..) , ίσως ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα, αγνοούν ή περιφρονούν τι συμβαίνει στον κόσμο. Από την μια στην Γαλλία με την άνοδο της ακροδεξιάς, την Αυστρία πρωτύτερα , το δημοψήφισμα με το Brexit , μέχρι και το ελληνικό δημοψήφισμα και κυρίως τώρα στην καρδιά του παγκόσμιου γίγνεσθαι στις ΗΠΑ ...με την σαρωτική νίκη του Τραμπ, τα πράγματα θα αρχίζουν να αλλάζουν σταδιακά σε κάτι διαφορετικό από την μέχρι τώρα κατάσταση, καθώς θα πυροδοτήσουν μια σειρά από απρόβλεπτες και αστάθμιστες εξελίξεις.
Εάν θα είναι καλύτερο η χειρότερο κανείς δεν μπορεί να ξέρει στην παρούσα χρονική στιγμή και οι όποιες εκτιμήσεις και απόψεις αναφορικά με αυτό το θέμα, έγκειται σε υποκειμενισμό και μόνο. Είναι προφανές ότι η λογική του Τραμπ δείχνει να ταυτίζεται με την λογική του Putin, γεγονός το οποίο από μόνο του συνθέτει ένα παγκόσμιο δίπολο εσωστρέφειας και αντιθετικής λογικής με την υφιστάμενη παγκόσμια εξέλιξη. Ως εκ τούτου, δε θα περιμένει κανείς φιλοφρονήσεις και αβρότητες, παρά μόνο business… Επίσης, πολύ πιθανόν οι στρεβλότητες και οι παθογένειες της άμετρης παγκοσμιοποίησης και της ισχύος που έχουν αποκτήσει πολλές πολυεθνές και ορισμένα κράτη με δεσπόζουσα η και κυρίαρχη θέση (πχ Γερμανία, Κίνα), θα αμβλυνθούν με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες.
Αυτονόητα, η υφιστάμενη δομή της παγκοσμιοποίησης θα κλονιστεί και θα αλλάξει τους υφιστάμενους συσχετισμούς που διέπουν το εν λόγω σύστημα. Οι επιδράσεις , οι επιπτώσεις και οι εξελίξεις, πιθανόν και να είναι ιστορικών διαστάσεων. Η αρρυθμία των αγορών, ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών, η λαθρομετανάστευση, η επιστροφή των γραμμών παραγωγής από τις αναδυόμενες αγορές, η υφιστάμενη ανισότητα της παγκοσμιοποίησης στα εμπορικά ισοζύγια των κρατών, αλλά και της συμπίεσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, θα αλλάξουν..
Το ερώτημα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ?
Στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει για καλά πλέον τον αστικό αμερικανικό πυρήνα του μέσου Αμερικάνου, ο οποίος αντέδρασε σιωπηρά με την ψήφο υπέρ του Τραμπ. Είναι προφανές ότι η ανακλαστική αντίδραση και στήριξη της ρητορικής Τραμπ, έχει αγγίξει την αίσθηση της επιβίωσης και της προοπτικής για το μέσο Αμερικάνο πολίτη. Με άλλα λόγια έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη και η προοπτική του αμερικανικού ονείρου… .
Όσον αφορά τα media τις δημοκοπικές εταιρείες και όλους όσους ανερυθρίαστα βλέπουν πίσω από όλο αυτό δήθεν λαϊκισμό κλπ , πιθανόν να ζουν σε “matrix. Ένα ψεύτικο κα σάπιο star System μέσω της διαχρονικής ισχύ που έχει αναπτύξει, δημιουργεί στρεβλώσεις και εικονικές πραγματικότητες κατά το δοκούν ….
Επιβάλλεται πλέον μετά από όλα αυτά, να διερευνήσουν τις πραγματικές αιτίες και να δουν πέραν της ομίχλης ή της ιδεοληψίας που ενδεχομένως να διέπει την αντίληψη τους …
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Διαχειριστής του  Sella Messinias Blong News Nemesis- Περιοχή Τριπύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ_ ( ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Β ΜΕΡΟΣ )

H μεγάλη οικογένεια των Αργυραίων, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, στην περιοχή της Τριπύλης,   δεν ήταν και τόσο μεγάλη όσο εξελ...