Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

 



Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεων του.

 Ποτέ μην ξοδεύεις τον χρόνο σου σε συζητήσεις που δεν έχουν νόημα...

 Υπάρχουν άνθρωποι που ανεξάρτητα από το πόσα στοιχεία παρουσιάζουν, αδυνατούν να κατανοήσουν και άλλοι που τυφλώνονται από τον εγωισμό, το μίσος και την αγανάκτηση και το μόνο πράγμα που θέλουν είναι να είναι σωστοί ακόμα κι αν δεν είναι.   Όταν η άγνοια ουρλιάζει, η νοημοσύνη σιωπά. 

 "  Σε ποιους απευθύνεσαι αγαπητέ Βασίλη .............?  "

 

Η ερώτηση έγινε από τον αείμνηστο Τάκη Αδαμόπουλο πρώην πρόεδρο και ιδρυτή του Ομίλου Φίλων Τρυπιλιωτών Αρκαδικού ποταμού, ένα απόγευμα στο πάρκο του ομίλου, πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2015. Ο αείμνηστος Τάκης, ορμώμενος από μια ανταλλαγή απόψεων με έναν ανώνυμο σχολιαστή στο υφιστάμενο blog,  για ένα θέμα ακατανόητο, καθώς δεν υπήρχε καν θέμα στην ουσία του....., απλά το είχαν δημιουργήσει για να αντιτεθούν στην ιδέα του πάρκου και τον Ομιλο και κυρίως στους ανθρώπους που το έστησαν και το λειτουργούσαν,  με το γνωστό ύφος που τον χαρακτήριζε, μου φώναξε  : 

«Καλά ρε Βασίλη... με το Blog σε ποιους  απευθύνεσαι .....   ?» 

 Η αυθόρμητη  απάντηση τον σάστισε για λίγο και κοντοστάθηκε για μερικά δεύτερα κα στην συνέχεια έσκασε ένα πλατύ χαμόγελο και αυτονόητα χαλάρωσε... καθώς αντιλήφθηκε το πνεύμα της απάντησης 

 ..... στον εαυτό μου...  !  

Είναι μια εσωτερική ανάγκη να εκφράσω και να αναδείξω τις σκέψεις μου και τις αναμνήσεις από τον τόπο καταγωγής μου . Τον τόπο καταγωγής μας και τη ρίζα μας δε μπορεί να μας τη στερήσει κανένας. Η ελευθερία του κάθε ανθρώπου ξεκινάει εκεί που αρχίζει του άλλου.....!

Η ρίζα του κάθε ανθρώπου δεν ξεριζώνεται από κανένα  που θέλει και εκφράζει μια δική του και ΄ίσως διαφορετική οπτική από αυτή που ΕΣΥ έχεις ή και θέλεις να επιβάλεις . Ο τόπος ΔΕΝ ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑ .. 

Οι ενέργειες που κάνουμε στο παρόν καθορίζουν την μελλοντική πορεία των πραγμάτων. Νομοτελειακά ο  χρόνος  αποκαλύπτει την τάση των πεπραγμένων του τώρα. Και εκ του αποτελέσματος, μόνο ο μαρασμός, η συρρίκνωση και η εσωστρέφεια επικρατούν, μέχρι την πλήρη απαξίωση...να είσαι σίγουρος..... τα χωριά της περιοχής έχουν διαχρονική φθίνουσα πορεία και εάν μετρήσουμε με νούμερα τόσο σε ανθρώπους οσο και σε παραγωγή, αναπτυξιακής προοπτικής,  θα δει κάποιος πως ότι γίνεται , γίνεται στην πλευρά της κατανάλωσης..........

Η εικόνα ερήμωσης απαντά με τον καλύτερο τρόπο το τι γίνεται εκεί γι'  αυτό sileince με την υπεροψία και την αλαζονεία 



.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...