Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ! ΤΟ ΣΕΛΛΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΟΥΡΕΙΟ!

Η έννοια  της εθελοντικής πράξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ανιδιοτελoύς πράξης,  καθώς μέσα από αυτή την όμορφη και ευγενή διαδικασία, αυτός που την κάνει δεν προσδοκά ανταλλάγματα, τίτλους, επαίνους, βραβεία ή και αξιώματα, παρά μόνο την ικανοποίηση της προσφοράς.  Ως εκ τούτου,  το αποτέλεσμα των εθελοντικών προσφορών, είναι το γεγονός ότι καλλιεργείται  μια άλλη συμπεριφορά και ένα άλλο δημόσιο ήθος και πνεύμα.  Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που ενστερνίζεται  ευγενείς αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συμμετοχή.  Σε μια εποχή που ο ατομικισμός έχει αναχθεί ως υπέρτατη <<αξία>>, πράξεις όπως ο εθελοντισμός δίνουν διέξοδο από την κοντόφθαλμη οπτική γωνία του εγωκεντρισμού. Είναι προφανές ότι ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς, όπου μέσα από αυτή,  μπορεί κανείς χωρίς  κίνητρο  υλικής ανταμοιβής να  προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα.
 
Η τέως πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Σελλά
( κυρία Χάιδω Παναγιωτοπούλου)
&
ο  πάρεδρος Σελλά ( Παναγιώτης Ντέντες)
στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο
για το εν λόγω ΚΟΥΡΕΙΟ στο ΣΕΛΛΑ
Με άλλα λόγια ο εθελοντισμός αντισταθμίζει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, αλληλοβοηθητικά σωματεία) και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.  Εξηγούμεθα.  Στο Σελλά πάντοτε οι εθελοντικές προσπάθειες αποτελούσαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τόσο των μονίμων κατοίκων,  όσο και των ετεροδημοτών, σε όλες τις  κοινωνικές εκφάνσεις.  Να θυμηθώ χαρακτηριστικά ότι,  πολύ παλιά στο χωριό,  τότε την δεκαετία του '70, χτυπούσε η καμπάνα της κεντρικής εκκλησίας ( Αγίας Τριάδος ) και έδινε το σήμα σε όλους του άντρες του χωριού, να μαζευτούν για να εκτελέσουν μια εθελοντική εργασία που είχε σκοπό το κοινό καλό στο χωριό. Άλλοτε να ανοίξουν  ή να επιδιορθώσουν  το δρόμο, άλλοτε να ανοίξουν  τα νεραύλακα για τα μποστάνια, άλλοτε να ξεφορτώσουν τα λιπάσματα στην κεντρική αποθήκη του χωριού, και άλλα πολλά…  πολλές ήταν οι  εθελοντικές εργασίες και καθώς ήμουν στην πρώτη δεκαετία της ζωής μου,  χαράχτηκαν ανεξίτηλα στο μυαλό και στην ψυχή μου… Ωστόσο, ποτέ δεν σταμάτησαν, καθώς πάντα σε κάθε εποχή μετασχηματιστήκαν και κάλυψαν ή και καλύπτουν  τις ανάγκες που προκύπτουν.   Πλήθος συμπατριωτών μας διαχρονικά με τον ένα η άλλο τρόπο, τιμούν την έννοια της εθελοντικής προσφοράς. Ως εκ τούτου, είναι αντικειμενικά αποδεκτό από όλους μας, ότι αποτελεί συγκριτικό , αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην διαχρονική και διαρκή εξέλιξη του τόπου μας. Όλοι μπορούν δυνητικά να θυμηθούν μια ιστορία εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για αυτό το συστατικό της μικρής μας τοπικής κοινωνίας. 
 
Η έγκριση από τον Δήμαρχο Τριφυλίας και η οποία
έχει αναρτηθεί  στην κεντρική  είσοδο του παλαιού δημοτικού
Σχολείου στο Σελλά.
Στην παρούσα χρονική στιγμή,  θα θέλαμε να συγχαρούμε την όμορφη και χρηστική προσφορά στην τοπική κοινωνία, με την παροχή ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών κομμωτικής μια φορά τον μήνα στους κατοίκους του Σελλά. Συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου  που παραχώρησε ο νέος πάρεδρος του Σελλά κύριος Παναγιώτης  Ντέντες, αλλά και της  σχετικής γραπτής άδειας που εξασφαλίστηκε  από τον δήμαρχο της Τριφυλίας κύριο Παναγιώτη Κατσίβελα, θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες κομμωτικής στους κατοίκους αλλά και σε όποιον άλλο βρεθεί την μέρα εκείνη στο χωριό από την επαγγελματία κομμώτρια και  συμπατριώτισσά μας κυρία Κανέλλα Αργυροπούλου- Παναγιωτοπούλου. To χρονοδιάγραμμα των εθελοντικών υπηρεσιών κομμωτικής, δεν κατέστη δυνατό να το γνωρίζουμε επακριβώς, στην παρούσα χρονική στιγμή. Ωστόσο,  όπως μας ενημέρωσε ο πάρεδρος, αλλά  και η κυρία Αργυροπούλου, προγραμματίζεται να γίνεται μια φορά το μήνα και προσανατολίζεται να είναι  σε κάποια μέρα,  προς τα τέλη του κάθε μήνα.  Για όσους δεν γνωρίζουν,  η κυρία Αργυροπούλου, είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας στον αντίστοιχο χώρο της κομμωτικής , καθώς  για πάνω από τριάντα χρόνια διατηρεί επιτυχημένα στην Αθήνα  κομμωτήριο μαζί με την κόρη της,  Αργυρώ Αργυροπούλου . Η αγάπη για το χωριό και η πρόθεσή της να προσφέρει εθελοντικά σε αυτό, διαμέσου της επαγγελματικής ιδιότητας,  βρήκε ευήκοα ώτα  στους τοπικούς αρμόδιους φορείς, όπως του παρέδρου Σελλά κύριου Παναγιώτη Ντέντε,  του Συμβούλου ΤΑ Τριπυλης κύριου Θεόδωρου Τσαλαμανδρή και ασφαλώς του κυρίου  Δημάρχου Τριφυλίας κύριου Κατσίβελα, που έδωσε την τελική έγκριση.Κανέλλα Αργυροπούλου- Παναγιωτοπούλου
Αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στον Δήμαρχο, τον Σύμβουλο ΤΑ,  και  στον πάρεδρο, όσο κυρίως στην  κυρία Αργυροπούλου Κανέλλα,  για την εξαιρετικά χρηστική, δωρεάν παροχή υπηρεσιών στο χωριό, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν αλώβητο και κάθε προσφορά έχει ιδιαίτερη σημασία .  


Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο την ενημέρωση για το θέμα από τον πάρεδρο του Σελλά Παναγιώτη Ντέντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ_ ( ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , Β ΜΕΡΟΣ )

H μεγάλη οικογένεια των Αργυραίων, στα σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας, στην περιοχή της Τριπύλης,   δεν ήταν και τόσο μεγάλη όσο εξε...