Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Η υποψήφια δήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου στην «Ε»: “Η Τριφυλία και το μέλλον των παιδιών μας, στοίχημα της ζωής μας”


 «Να κάνουμε την Τριφυλία της καρδιάς μας πρωταγωνίστρια» σημειώνει η υποψήφια δήμαρχος Τριφυλίας Χάιδω Παναγιωτόπουλου , συμπληρώνοντας πως «Η Τριφυλία και το αύριο των παιδιών μας είναι το στοίχημα ζωής μου!».

Μιλώντας στην «Ε» επισημαίνει επίσης «Πολλές οι υποσχέσεις που έμειναν λόγια, πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν, πολλά τα προβλήματα που παραμένουν διαχρονικά, πολλές οι δικαιολογίες και η λασπολογία που συνοδεύουν, ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την ανικανότητα των διοικούντων να προχωρήσουν έργα υποδομής για την περιοχή μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Από εκεί και πέρα ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η Τριφυλία οφείλει σήμερα να συγκριθεί με το παρόν και το μέλλον. Με αυτό που εξελίσσεται γύρω μας δίπλα μας σε διπλανούς και όμορους δήμους, όχι με αυτό που δεν έχει γίνει τριάντα χρόνια». «Για να μας πει κάποιος λοιπόν, ποιό έργο οραματίστηκε, ξεκίνησε, μέχρι ποιο στάδιο έφθασε ή  ολοκλήρωσε η παρούσα δημοτική αρχή;  Για να βρει μια μελέτη η να συνεχίσει  ο επόμενος;  Κανένα!».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο ρόλο που πρέπει να έχουν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα από μια νέα φιλοσοφία διοίκησης με πλήρη συνεργασία και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες να καταφέρουμε να επιλύσουμε από την μία τα διαχρονικά προβλήματα της καθημερινότητας και από την άλλη να καταφέρουμε να κάνουμε την Τριφυλία  επενδυτικό και τουριστικό προορισμό».

 

Για δεύτερη φορά υποψήφια για τον Δήμο Τριφυλίας τι σας ώθησε σε αυτή σας την απόφαση;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τριφυλία, ζω με την οικογένειά μου στην Κυπαρισσία, τα παιδιά μου πήγαν εδώ σχολείο, συμμετείχαν και συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους, προτιμούμε οικογενειακά την τοπική αγορά και όλα τα εμπορικά καταστήματα των πόλεών μας, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως δικηγόρος σε όλη την Τριφυλία από το έτος 2005, και όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ τον τόπο μου να μαραζώνει, να χάνει ευκαιρίες, οι νέοι άνθρωποι να μην έχουν προοπτική να μείνουν στις πόλεις και τα χωριά μας, να επενδύσουν τη ζωή τους και το αύριό τους. Πολλές οι υποσχέσεις που έμειναν λόγια, πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν, πολλά τα προβλήματα που παραμένουν διαχρονικά, πολλές οι  δικαιολογίες και η λασπολογία που συνοδεύουν, ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την ανικανότητα των διοικούντων να προχωρήσουν έργα υποδομής για την περιοχή μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θέλω μαζί με τους συνεργάτες μου, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, και με όλους του ενεργούς πολίτες της Τριφυλίας, να τα αλλάξουμε όλα, να τα κάνουμε όλα από την αρχή, να κάνουμε επανεκκίνηση στον τόπο μας, που μένει στάσιμος και απενεργοποιημένος, να πατήσουμε δυναμικά το κουμπί της επανεκκίνησης με πρωτοβουλίες, τόλμη, αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά. 

 

Ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως παράταξη συνεργαστήκατε με τη σημερινή δημοτική αρχή. Τι σας έκανε να συνεργαστείτε, αλλά και τι στη συνέχεια να αποχωρήσετε από αυτή τη συνεργασία;

Θα σας  τονίσω δύο – τρία σημεία, νομίζω τα αυτονόητα.

Πρώτον ο εκλογικός νόμος που ίσχυε την προηγούμενη εκλογική διαδικασία ο «Κλεισθένης» επέβαλε υπερβάσεις, συνεργασίες, συνεννοήσεις και ευρύτερες συναινέσεις για να υπάρξουν βιώσιμες διοικήσεις στους Ο.Τ.Α όλης της χώρας. Συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων λοιπόν έγιναν σε όλους του δήμους της χώρας. Για το λόγο αυτό με την απερχόμενη δημοτική αρχή  συνεργάστηκα, όχι μόνο εγώ, αλλά μαζί με άλλες δύο παρατάξεις: του κ. Ευστάθιου Ανδρινόπουλου από τους Γαργαλιάνους και του κ. Σωτηρίου Μπακούρου από την Κυπαρισσία, και γι’ αυτό δεν απαιτήθηκαν περαιτέρω συνεργασίες με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Και ο μοναδικός λόγος ήταν αυτός, να δοθεί η ευκαιρία,  στον δήμαρχο που είχε εκλέξει ο τριφυλιακός λαός να διοικήσει τον δήμο και να τον προχωρήσει ένα βήμα μπροστά. Αναρωτηθήκατε αν δεν υπήρχαν συνεργασίες και συναινέσεις εξ΄ αρχής πως θα λειτουργούσε αυτός ο δήμος; Και τι άλλοθι σήμερα θα είχε η παρούσα δημοτική αρχή για την απραξία της;

Δεύτερον και προς αποφυγή παρεξηγήσεων η παράταξή μου συνεργάστηκε μετά τις εκλογές,  με την εκλεγμένη πια δημοτική αρχή, συνεργάστηκε με το θεσμό και όχι με το πρόσωπο και θα προσέφερε τη συναίνεσή της για τη λειτουργία του δήμου με όποια παράταξη και επικεφαλής είχε κόψει πρώτος το νήμα της εκλογικής διαδικασίας.

Τρίτον ούτε γνώριζα, ούτε μπορούσα να γνωρίζω ούτε τον κ. Γεώργιο Λεβεντάκη, ούτε τα υπόλοιπα πρόσωπα της δημοτικής αρχής και με ποιο τρόπο θα διοικούσαν τον Δήμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους η παράταξή μου, όπως και οι άλλες παρατάξεις, προχώρησαν  με τη δημοτική αρχή, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Μαϊου του έτους 2019, σε προγραμματικές συγκλίσεις, βασισμένες σε αρχές, αξίες και προτεραιότητες. Και μέσα από αυτή τη  συνεργασία της παράταξής μου, και με δικούς μου προσωπικούς αγώνες νομιμοποιήθηκε  σε χρόνο ρεκόρ  η έλλειψη προσυμβατικού ελέγχου, ξεπεράστηκε η εμπλοκή με την αρχαιολογία,  με την υπογειοποίηση του δικτύου  της ΔΕΗ και επιτέλους ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης της  Άνω Πόλης Κυπαρισσίας και τα καταστήματα δούλεψαν ήδη από το πρώτο καλοκαίρι!

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής και με πρωτοβουλία δική μου, αιτηθήκαμε με την παράταξή μου και συστάθηκε το Εποχιακό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Σιδηρόκαστρο. Παρά ταύτα όμως, η δημοτική αρχή, παρά τις ανύπαρκτες αυτοδιοικητικές της ικανότητες, είχε επιλέξει να κινείται χωρίς να εκτιμά τις συναινέσεις, χωρίς να ακούει, χωρίς να καταρτίζεται ένα κοινό  πρόγραμμα, χωρίς να θέτει προτεραιότητες, χωρίς να συγκαλεί εκτελεστική επιτροπή, χωρίς να καλεί τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, χωρίς να δίδει αρμοδιότητες και πεδίο δράσης σε εμάς τους συνεργαζόμενους.

Αντιθέτως λειτουργούσε εντελώς πρόχειρα, αποσπασματικά και συγκεντρώνοντας όλες τις αρμοδιότητες των διευθύνσεων και των υπηρεσιών του Δήμου σε δύο τρία- άτομα που θεωρούσε δικά του, διαχωρίζοντας τους πολίτες στους δικούς τους και στους άλλους. Διαχωρίζοντας του προέδρους των κοινοτήτων στους δικούς τους και τους άλλους. Και βεβαίως αντιμετώπιζε την όποια συνεργασία και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους με καχυποψία, κρυψίνοια και αλαζονεία, προκειμένου να καλύψει την άγνοιά του και τη αδυναμία του να διοικήσει τον Δήμο. Αλαζονεία που τον οδήγησε να καταδιώκει, να εξυβρίζει, να απειλεί  και να συκοφαντεί, όχι μόνο πολιτικούς του αντιπάλους αλλά ακόμα και πολίτες που τους θεωρούσε «εμπόδιο στο ζοφερό δρόμο του». Αλαζονεία που τον οδήγησε σε κατάλυση και ηθική καταρράκωση των θεσμών και των αξιωμάτων του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ύβρεις, προσβολές, μηχανορραφίες και συκοφαντίες. Αυτοί είναι σε γενικές γραμμές οι λόγοι,  που δεν μπορούσα να γνωρίζω πριν την συνεργασία, και που βέβαια  η ολιγόμηνη συνεργασία μας αυτή, δεν είχε και δεν μπορούσε να έχει καμία περαιτέρω τύχη.

 

Όπως κάθε υποψήφιος που διεκδικεί τη θέση του δημάρχου σημαίνει ότι πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, εσείς τι θεωρείται ότι πρέπει να αλλάξει; Και πως θα χαρακτηρίζατε τη μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής;

Συμπεριλαμβανομένων των όσων αναφέρω στην προηγούμενη ερώτησή σας, θα πρέπει πρωτίστως να αποκατασταθούν οι θεσμοί των δημοκρατικών και των νόμιμων διαδικασιών της αυτοδιοίκησης στον Δήμο μας και δεσμεύομαι άλλη μια φορά βεβαίως δημόσια για αυτό  όπως έχω δεσμευτεί από την από Ιανουαρίου 2023, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου. Διότι όπως γνωρίζετε και εσείς οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τέσσερα έτη έχουμε ζήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τραγωδίες…

Είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή επιδιώκει και προσπαθεί να εγκλωβίσει τη σκέψη και τα κριτήρια των πολιτών στο τι δεν είχε γίνει στο παρελθόν και τι έκανε αυτή την τετραετία που δεν είχε γίνει. Αυτό αποτελεί μια τεράστια και επικίνδυνη παγίδα για το παρόν και το μέλλον της Τριφυλίας. Η Τριφυλία οφείλει σήμερα να συγκριθεί με το παρόν και το μέλλον. Με αυτό που εξελίσσεται γύρω μας δίπλα μας σε διπλανούς και όμορους δήμους, όχι με αυτό που δεν έχει γίνει τριάντα χρόνια. Και εξηγώντας συνεχίζω. Σίγουρα έχουν γίνει και αυτήν την τετραετία κάποιες παρεμβάσεις με ίδια μέσα του Δήμου, όπως το πεζοδρόμιο πέριξ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το οποίο δεν είχε γίνει από τις παλιότερες δημοτικές αρχές. Θέλετε με ίδια μέσα του Δήμου να αναγνωρίσουμε και τον πεζόδρομο στους Γαργαλιάνους μπροστά από το κατάστημα “Ρόδον”; Και τα παρτέρια με τα λουλούδια; Και τα σταντ με τις καρδούλες στις εισόδους των τριών πόλεων; Ναι αυτά δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Όμως από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, βρέθηκαν και πέντε μελέτες για έργα υποδομών που έσκασαν στην παρούσα θητεία (Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, Open Mall, βιολογικός Γαργαλιάνων, ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου, ταρτάν Φιλιατρών).  Για να μας πει κάποιος λοιπόν, ποιό έργο οραματίστηκε, ξεκίνησε, μέχρι ποιο στάδιο έφθασε ή ολοκλήρωσε η παρούσα δημοτική αρχή;  Για να βρει μια μελέτη η να συνεχίσει  ο επόμενος;  Κανένα!

Θέλω να πω λοιπόν ότι τα κριτήρια των πολιτών και όλων μας πρέπει να βγουν έξω από τα κριτήρια που τεχνηέντως περιχαρακώνει η δημοτική αρχή Λεβεντάκη, προκειμένου να του βγει το πρόσημο θετικό! Τους προηγούμενους! Και τι δεν έκαναν! Είναι μια παγίδα. Γιατί δεν τον συμφέρει να συγκριθεί με το παρόν και τη δική του θητεία να την συγκρίνουμε  με τους διπλανούς δήμους, π.χ της Καλαμάτας, της Μεσσήνης η ακόμα των Τρικάλων, της Αράχωβας, κ.λ.π και με τα κονδύλια που έλαβαν από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιλάμε για μελέτες, υπό ένταξη έργα και χρηματοδοτήσεις στους δήμους αυτούς, πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Η σύγκριση λοιπόν για την αποτίμηση της θητείας της δημοτικής αρχής Τριφυλίας γίνεται με το παρόν και το μέλλον αν θέλουμε την Τριφυλία να την πάμε μπροστά! Αν θέλουμε να τη γυρίσουμε πίσω για να μπορούν να επιβιώνουν οι μη ικανοί τότε ναι θα πρέπει να κλειστούμε στην εσωστρέφεια, στη μιζέρια και στην κλάψα της δημοτικής αρχής!

Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής μειώθηκε ο πληθυσμός της Τριφυλίας κατά 5.000 ! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οπισθοδρόμηση! Μειώνονται τα κονδύλια για τον Δήμο μας! Καταλαβαίνετε τις συνέπειες; Μετά από τέσσερα έτη, που βρήκε συνεργασίες η δημοτική αρχή και δεν ήταν ικανή να τις εκμεταλλευτεί θετικά, ποια είναι τα βήματα προς την ανάπτυξη του τόπου μας; Η περαιτέρω μείωση του πληθυσμού μας; Η ερήμωση και η εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου της Τριφυλίας; Η ερήμωση και η εγκατάλειψη του ορεινού όγκου της Τριφυλίας;  Θα ήθελα και εγώ να ακούσω τους πολίτες. Μπορεί η παρούσα δημοτική αρχή να ακολουθήσει τις εξελίξεις; Και ας αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τη σύγκριση με το παρελθόν για να κουκουλώσουμε τη δική μας ανεπάρκεια στο παρόν και το μέλλον!

 

Ποιο είναι το όραμα σας και τα σχέδια σας για το Δήμο Τριφυλίας σαν παράταξη και σαν συνδυασμός που διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών; Και ποια έργα θα θέτατε σε άμεση προτεραιότητα την επομένη των εκλογών για να κινηθεί ο Δήμος σε αναπτυξιακή τροχιά;

Το όραμά μας είναι σε γενικές γραμμές η ανάπτυξη της περιοχής, η εισροή χρήματος στην Τριφυλία με την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, τα οποία αποτελούν και τους βασικούς πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. Συγκεκριμένα διεκδίκηση μεγαλύτερων κονδυλίων για τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της περιοχής, καλύτερες τιμές των τοπικών προϊόντων, καταγραφή και προβολή των αξιοθέατων μας ανά τοπική κοινότητα, ανά πόλη σε όλο το παραλιακό μας μέτωπο και σε όλο τον ορεινό μας όγκο, εσωτερικό περιφερειακό οδικό δίκτυο που θα συνδέει σε σύντομο χρόνο τις πόλεις και τα χωριά του δήμου μας από την μια άκρη τους στην άλλη από την Αυλώνα και τον Αετό μέχρι και την Τραγάνα προς την Πύλο, χωροταξικό σχέδιο και επεκτάσεις των σχεδίων πόλεων προς τη θάλασσα και όπου κριθεί από τους αρμόδιους μελετητές απαραίτητο για την ανάπτυξη των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων, τα λιμάνια μας λειτουργικά και έτοιμα να υποδεχθούν τουριστικά σκάφη, πολιτισμός στην καθημερινότητα, σύγχρονες πόλεις και χωριά, να δημιουργήσουμε νέες και ολοκληρωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις  για όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα, να επισκευάσουμε στο ακέραιο τις πεπαλαιωμένες και κατεστραμμένες υφιστάμενες εγκαταστάσεις,  να κάνουμε επίθεση πολιτισμού, και μέσα από μια νέα φιλοσοφία διοίκησης με πλήρη συνεργασία και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις τοπικές κοινότητες να καταφέρουμε να επιλύσουμε από την μία τα διαχρονικά προβλήματα της καθημερινότητας και από την  άλλη να καταφέρουμε να κάνουμε την Τριφυλία  επενδυτικό και τουριστικό  προορισμό. 

 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του Δήμου που δεν έχουν αξιοποιηθεί;

Ο παρθένος ορεινός όγκος, το παρθένο παραλιακό μέτωπο, τα ιστορικά του και αρχαιολογικά του μνημεία, π.χ Περιστεριά, το γεωφυσικό του κάλλος, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια του, οι τουριστικές διαδρομές του, η αγροτική μας παραγωγή που θα μπορούσε να ενταχθεί σε θεματικές ενότητες αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, αλιευτικού τουρισμού κ.λ.π. Επίσης η εγγύτητα στην πρωτεύουσα της χώρας στην Αθήνα, το άνοιγμα ατο Ιόνιο Πέλαγος, η εγγύτητα σε δύο αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμιους προορισμούς, όπως η Αρχαία Ολυμπία και η Αρχαία Μεσσήνη, λιγότερο από ώρα απόσταση ο Δήμος Τριφυλίας και από τους δύο και πολλά άλλα.

 

Σε πολλούς κυριαρχεί μια άποψη ότι αυτός ο Δήμος λόγω του μέγεθος του αλλά και των ιδιομορφιών που έχει είναι δύσκολο να αποκτήσει ενιαία οντότητα.  Εσείς τι πιστεύετε πάνω σε αυτό;

Πράγματι ο Δήμος μας είναι πολύ μεγάλος. Απαιτείται νέα φιλοσοφία διοίκησης!  Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαγργαλιάνοι, τρεις Δημοτικές Ενότητες, τρεις τ. Δήμοι, τρεις πόλεις, τρεις πρωτεύουσες, τρία σχέδια, τρία στοιχήματα. Άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες τ. Δήμοι, Αυλώνας, Αετού, Τριπύλης, άλλα τρία σχέδια, άλλα τρία στοιχήματα, της ιστορίας μας, της λαϊκής μας παράδοσης, της ορεινής ομορφιάς μας, του πολιτισμού μας. Αυτόν τον Δήμο έχουμε, σε αυτό το Δήμο το συνενωμένο διεκδικώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και αυτόν θα κληθώ αύριο να διοικήσω και να πάω μπροστά, να προλάβω το παρόν και να τον οδηγήσω στο μέλλον. Όχι όμως μόνη μου. Με τους άξιους συνεργάτες μου. Με συνεργάτες μου τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Με μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε όλα τα Τοπικά Συμβούλια και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που τους θέλω συνεργάτες μου σε όλα τα επίπεδα. Με ειδικούς συνεργάτες στο Δήμο, όχι μόνο δίπλα μου  αλλά επιστημονικά καταρτισμένους και δίπλα στους προέδρους των κοινοτήτων. Η διάχυση αρμοδιοτήτων και η συνεργασία με τις 52 κοινότητες του Δήμου Τριφυλίας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη!

 

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες της Τριφυλίας θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ αρκετών υποψηφίων δημάρχων. Τι θα λέγατε σε ένα πολίτη για να τον πείσετε να σας επιλέξει;

Όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας ξέρουν ότι η Χάιδω Παναγιωτοπούλου δεν είναι «γόνος» και δεν προέρχεται από κάποια πολιτική η αυτοδιοικητική οικογένεια, δεν διεκδίκησε ποτέ κυβερνητικά ή άλλα αξιώματα, ούτε χρησιμοποίησε την ενασχόλησή της με τα κοινά για έμμισθες ή άλλες θέσεις ευθύνης, δεν μεγάλωσε μέσα στην άνεση ή στη χλιδή, δεν βρήκε τίποτα έτοιμο στη ζωή της. Πάλεψα  και παλεύω στη ζωή μου για τα πάντα και είμαι περήφανη που είμαι κόρη ενός εντίμου ανθρώπου, οδηγού ταξί από τη Λεντεκάδα, που έκανε εκατοντάδες χιλιόμετρα στη ζωή του για να μπορέσει να μεγαλώσει με αρχές και να σπουδάσει 3 παιδιά και μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας από το Σελλά, που μεγάλωσε με κόπο αλλά με μοναδική αξιοπρέπεια και ήθος τα αδέλφια μου και εμένα. Η παρακαταθήκη των γονιών μου και της οικογένειάς μου είναι αυτή που συνοδεύει τα βήματά μου και η αγάπη μου για τον τόπο μας. Τίποτε άλλο. Απέδειξα παρά τις αντίθετες φωνές, ότι η κεντρική πολιτική σκηνή μου είναι παντελώς αδιάφορη, ήρθα για να μείνω και θα μείνω στα αυτοδιοικητικά του Δήμου μας, ήρθα για να είμαι χρήσιμη για να κάνουμε την Τριφυλία της καρδιάς μας Πρωταγωνίστρια.

Εάν οι συμπολίτες μου πιστεύουν ότι όλα καλά πάνε στον τόπο μας αυτά τα χρόνια και ο Δήμος έχει άξια και ικανή εκπροσώπηση να μη με ψηφίσουν.

Εάν πάλι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, τους ζητώ να με εμπιστευτούν, να μου δώσουν μια ευκαιρία να αποδείξω ότι όλα μπορούν να γίνουν από την αρχή! Η Τριφυλία και το αύριο των παιδιών μας είναι το στοίχημα ζωής μου!

ΠΗΓΗ : https://eleftheriaonline.gr

https://eleftheriaonline.gr/local/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/299246-i-ypopsifia-dimarxos-xaido-panagiotopoylou-stin-e-i-trifylia-kai-to-mellon-ton-paidion-mas-stoixima-tis-zois-mas?fbclid=IwAR0gCXa-rDnYeqLhUGLeH7WSgzP4GMPc3Q91_HIDJz63s7uudrHk9amqADM




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου
- Παρακαλουμε αφηστε το σχολιο σας στα Ελληνικα και σε κοσμιο υφος.
Σχολια με greeklish και υβριστικου περιεχομενου θα διαγραφονται.
- H Ομαδα Διαχειρισης του Sella News Nemesis Blog δεν αντιπαρατιθεται και δεν συνδιαλεγεται με τους αναγνωστες στο πεδιο σχολιασμου,σχετικα με δημοσιευσεις και αρθρα(με μονη εξαιρεση διαδικαστικα-λειτουργικα θεματα του ιστολογιου).
- Οι αποψεις των αναγνωστων δεν αντιπροσωπευουν τις θεσεις του blog και αποτελουν αποκλειστικα προσωπικες τους τοποθετησεις

H καλύτερη εκδίκηση είναι η λήθη.... Να πνίγεις έναν εχθρό στην σκόνη της μηδαμινότητάς του. ~~ Baltasar Gracian

  Τραγικό το χάσιμο χρόνου να μαλώνεις με έναν  ανόητο και φανατικό που δε νοιάζεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για τη νίκη των πεποιθήσεω...